Heteken belül érkezik a Marcus app Nagy-Britanniába

Öt évvel az amerikai indulás után végre a brit kliensek is teljes körű banki és fintech élményhez juthatnak, a Reuters értesülései szerint ugyanis heteken belül megérkezik a Goldman Sachs lakossági banki platformjának applikációja a szigetországba. A Goldman Sachs fintech terjeszkedése meglehetősen lassan indult be az elmúlt években, a Marcus öt éve startolt el Amerikában, de Nagy-Britanniában is immáron három éve jelen van. A lassabb tempó miatt az olyan vezető neobankok, mint a Revolut, vagy a Monzo mostanra meg is előzték a Marcust.

A Marcus szolgáltatásának az USÁ-ban részei a megtakarítási számlák, valamint a kölcsönök is, a brit verzió azonban egyértelműen a megtakarítások felhalmozására fókuszál elsősorban, ezt támasztja alá az is, hogy 2018 óta a brit felhasználók 22 milliárd fontot helyeztek el megtakarítási számláikon. Most azonban a mobilapp régóta várt megjelenésével a szolgáltatások köre is kibővülhet. A Marcus eredeti céljai sokáig nem voltak egyértelműek, egy ideig úgy tűnt különálló digitális bankká válik majd, azonban a brit vezető Des McDaid azt mondta, inkább egy vagyonkezelési platformban gondolkodnak, mintsem egy teljes körű szolgáltatást nyújtó digitális bankban.

Az idei év elején ennek jegyében jelentettek be új befektetési termékeket, melyek az Egyesült Királyságban 2022-től válnak elérhetővé a klienseknek. „Nagyon örülünk, hogy ilyen gyorsan növekszünk. A kihívás mostantól az, hogy sikerüljön megismételnünk a formulát, amit a megtakarítások kínálatakor használtunk és egy könnyen elérhető platformot hozzunk létre a befektetési termékeinknek,” nyilatkozta McDaid a Reutersnek. 

Forrás: AltFi

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.