Gyors ütemben növekszik a fiataloknak szánt pénzügyi app

Közel egy éve számoltunk be a W1TTY-ről, egy fintech szolgáltatóról, amely a fiatal felnőttek pénzügyi igényeit igyekszik kielégíteni. A startup végül az év végén élesítette szolgáltatásait és kiemelkedő piaci fogadtatásban részesült – már félmillió felhasználó töltötte le az alkalmazást.

A W1TTY azokat a fiatal felnőtteket célozza, akik önálló pénzügyi útjuk elején járnak, akár egyetemet kezdő diákokról, akár friss munkavállalókról van szó. Az alkalmazás középpontjában egy bankkártya áll. Versenytársaitól egy sajátos jutalomprogrammal és egy edukációs platformmal különbözteti meg a vállalat.

A jutalomprogram keretein belül a felhasználók aktivitásuk, valamint elvégzett pénzügyi edukációs leckéik függvényében juthatnak jutalompontokhoz. Ezeket különböző ajándékokra válthatják be. A Student+ csomagra feliratkozó ügyfelek pedig ösztöndíjakat és havi pénzjutalmakat is nyerhetnek.

Gyakran számolunk be családi banki megoldásokról, amelyek többségénél számos közös pontot azonosítani lehet. A főleg fiatalkorúaknak szánt termékek közül a szülők által felügyelt zsebpénzkártyák a legnépszerűbbek, melyeket gyakran egészítenek ki edukációs funkciók. 

A W1TTY felfogható ezen megoldások következő evolúciós lépéseként. Nincs szülői felügyelet, azonban az edukáció továbbra is megmarad, valamint értékes pénzkereseti lehetőségek is jelen vannak a jutalomprogramok keretein belül. Így támogatható az önálló, felelősségteljes pénzügyi élet, továbbra is fenntartva egyfajta támaszt a fiataloknak.

Bizalomra ad okot a további fejlődéssel kapcsolatban a tanácsadói testület összetétele is. A testület tagja Lord Peter Chadlington, a Weber Shandwick, egy nemzetközi marketing óriás alapítója; Gene Lockhart, a Mastercard és a Bank of America volt vezérigazgatója; Lord Jonathan Hill, egy volt Európai Uniós biztos; valamint Dr. Mark Ransford, egy prominens brit angyal befektető is.

Már hét országban van jelen a startup. Még Litvániában kezdte meg működését, majd azóta Spanyolországba, Portugáliába, Lengyelországba, Lettországba, Olaszországba és Németországba is belépett. Az Egyesült Királyságban is van már releváns engedélye, valamint litván elektronikus-pénz kibocsátói engedélye miatt az Európai Gazdasági Térség összes országába könnyen terjeszkedhet.

Forrás: AltFi

Qayum Dániel

Borító: W1TTY

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.