Galériát nyit a metaverzumban a Vatikán

A Vatikán is belép a metaverzumba, miután stratégiai együttműködést kötött a Sensorium technológiai vállalattal. A felek egy olyan virtuális galériát hoznak létre, melyben a világ bármely részéről megtekinthetik az érdeklődők a Vatikán legkülönbözőbb műalkotásait NFT formában.

A katolikus egyház és a technológiai szféra közötti kapcsolatot a Humanity 2.0 Foundation teremtette meg ezesetben. A Vatikán által vezetett nonprofit főleg társadalmi-gazdasági és kulturális kezdeményezésekkel foglalkozik. A Sensoriummal kötött együttműködés a Vatikán kulturális örökségéhez fog könnyebb hozzáférést biztosítani.

A metaverzumbeli galériát várhatóan virtuális valóság készülékeken és hagyományos számítógépeken keresztül is el lehet érni. A virtuális látogatók olyan nagy nevek műveit tekinthetik meg NFT formában, mint Michelangelo, Raffaello, Salvador Dalí, Wassily Kandinsky, Vincent van Gogh és Pablo Picasso.

A műtárgyak mellett számos ereklye is megjelenik a metaverzumban. A Vatikán Múzeumban őrzött kéziratok, mesterművek és tudományos anyagok mind beköltöznek a virtuális térbe is. A Vatikán teljes, műtárgyakat és ereklyéket is egybefogó kollekciója évente 6 millió látogatót hoz a városállamba. Érdekes lesz megfigyelni, hogy ez a szám milyen mértékben fog változni a metaverzumba lépéssel.

Amikor a Vatikán képviselői a hírre reagáltak, hangsúlyozták, hogy a projekt fő célja a művészet demokratizálása, társadalmi-gazdasági és földrajzi korlátoktól függetlenül. Kizárólag társadalmi, és nem kereskedelmi értékteremtésben érdekeltek. Például a galériában fontos szerepet kapnak az NFT-k, de azokat nem fogják termékek vagy tárgyak árusítására felhasználni, mint az bevett szokás szinte minden más platformon.

Forrás: AltFi

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.