Fintech megoldások érkeznek orosz áruházláncokba

Az orosz X5 Group bejelentette saját neobankjának, az X5 Banknak az érkezését. A fintech megoldásokat az X5 Group és az Alfa Bank egy közös vállalkozása fogja biztosítani Banking-as-a-Service alapon. Ezeket az új szolgáltatások a piacvezető csoport számos áruházláncában is elérhetővé teszik országszerte.

A kezdetekben az X5 Bank zászlóshajója az X5 Card kártyaszolgáltatás lesz. Lényegében egy debitkártya banki funkcióit kombinálják az élelmiszerláncoknál megszokott jutalomkártyákkal. Az ügyfelek vásárlásaik során akár 2 százalékos cashbacket is kaphatnak, valamint a számlájuk egyenlegén lévő összeg után akár 8 százalékos kamatot is kaphatnak. Emellett természetesen tudnak fizetni, utalni és hűségpontokat gyűjteni kártyáik segítségével.

A kártyák a Perekrestok lánc appjából 101 orosz városban, a Pyterochka lánc appjából pedig 13 városban igényelhetők, valamint egy hónapig személyesen is kártyához juthatnak az érdeklődök 30 moszkvai üzletben. Egyenlegfeltöltésre a csoport áruházláncainak alkalmazásaiban és az Alfa Bank mobilbankjában, valamint az ország összes ATM-jén keresztül is lehetőség nyílik díjmentesen.

A bejelentés a bigtech cégekre jellemző ökoszisztéma építést idézi. Az áruházláncok számára egyértelmű lépés, hogy kezükbe vegyék óriási vásárlói állományuk pénzügyeit, ötvözve azokat alapvető tevékenységeikkel. Igor Shekhterman, az X5 Group vezérigazgatója is kiemelte, hogy Oroszországban elsőként képesek egyesíteni a hűségpontok és banki szolgáltatások előnyeit ilyen magas szinten, amivel jelentősen fejlesztik a vásárlói élményt.

Forrás: AK&M

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.