A norvég szoftvercég, ahogy már korábban megírtuk, a pénzügyi szolgáltatások piacára való belépésre készül, ennek jegyében jelentették be a Dify névre hallgató szolgáltatásukat a napokban. A Dify egy böngészőn belüli, pénzvisszatérítési lehetőségeket és digitális pénztárcát tartalmazó szolgáltatás, amely az online vásárlások során szeretné elősegíteni a kényelmes és költséghatékony fizetést a felhasználók számára. A szolgáltatás először Spanyolországban jelenik meg, a kezdeti verzióban pedig folyószámla nyitására és virtuális bankkártya elérésére lesz lehetősége az ügyfeleknek, valamint az offline vásárlásokkor a Google Pay-jel történő fizetést is igénybe vehetik.

Az Opera célja, hogy a szolgáltatást az Európai Unió teljes területén bevezesse, állításuk szerint ugyanis 50 millió aktív felhasználóval rendelkeznek a régióban. Az üzletfejlesztés folyamatában fontos szerepet játszott az észt banking-as-a-service startup, a Pocosys tavaly januári felvásárlása, valamint a litván digitális bank, a Fjord Bank kivásárlására vonatkozó megállapodás megkötése a nyár folyamán.

„Az Opera összesen több, mint 100 millió dollárt fog befektetni a Difyba az elkövetkezendő néhány évben, feltéve, ha a tervezett iramban növekedünk majd,” mondta a cég böngésző és fintech szóvivője, Krystian Kolondra. „Ez tartalmazza az akvizíciókat, fejlesztési költségeket és a marketing, valamint disztribúciós terveink finanszírozását is.”

A Dify app első verziója lehetővé teszi majd az ügyfelek számára, hogy a cég partnereinek felületén történő online vásárlásaik után pénzvisszatérítésben részesüljenek, amennyiben az oldalt az Opera böngészőjén keresztül érik el. A partnercégek között találunk olyan szereplőket, mint a Nike, a Sephora, vagy épp az Asos. A partnerek az Opera böngészőjén egy külön, az online vásárlásokról szóló fülön is megjelennek majd. A jövőben az Opera tervei között szerepel a további e-wallet szolgáltatások bevezetése is, úgy, mint a megtakarítások kezelése, a hitelezés, a befektetési lehetőségek, valamint az azonnali pénzvisszatérítések.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond