Fellépett a kriptovaluták ellen a brit bank

A burjánzó csalásokra hivatkozva a Santander Bank 3000 fontos havi limitet vezet be a kriptovaluta tőzsdék felé történő utalásokra az Egyesült Királyságban.

November 15-től a bank brit ügyfelei tranzakciónként nem költhetnek többet ezer fontnál kriptovalutákra – akár internet-, akár mobilbankot használnak. A teljes havi limit pedig 3000 font lesz bármely 30 napos periódusban.

A Santander szerint a lépés célja az ügyfelek védelme, ugyanis tapasztalataik alapján jelentős mértékben elterjedtek a kriptovaluta-csalások. Bár tavalyhoz képest az idei év első felében visszaesett az elcsalt pénzek összege, még mindig nagy problémát okoznak a bűncselekmények a szektorban. A csalók hat hónap alatt 1,6 milliárd dollárnyi bevételre tettek szert, ami továbbra is egy óriási összeg.

A bank a brit pénzügyi felügyelet figyelmeztetésére is hivatkozik a kriptobefektetések kockázatára vonatkozóan. A figyelmeztetés szerint a kriptovaluta-tárcákon tartott pénz jellemzően nincs betétbiztosítás által védve, ezért nagyobb eséllyel veszthetik el teljes befektetésüket az emberek.

Az általános kriptovaluta-befektetési korlátozás mellett a Santander továbbra sem folyósít utalásokat a Binance felé. A kriptotőzsde több országban is szembe került a hatóságokkal és ez nincs másképpen az Egyesült Királyságban sem.

A Santander nem az egyedüli bank, amely távol áll a kriptovalutáktól az Egyesült Királyságban. A Finder adatai szerint több nagy név is tartja a távolságot. Ilyen a Lloyds, a Nationwide, az HSBC és a TSB Bank, valamint a neobankok közül a Starling Bank.

Velük ellentétben a Revolut nagy hangsúlyt helyez a kriptovalutákra. Kereskedési szolgáltatása mellett edukációs tartalmakat kínál és nemrég bevezetett egy kriptovalutás fizetési funkciót is. Mindezt úgy, hogy rendelkezik a megfelelő engedélyekkel.

(Forrás: Finextra)

(Címlapkép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.