Faültetés minden tranzakció után

Nagy-Britanniában és az Európai Unióban is megkezdi tevékenységét a ReforestPay. A brit paytech erős fenntarthatósági fókusszal rendelkezik. Olyannyira, hogy ígéretei szerint minden általa feldolgozott tranzakció után elültet egy fát. A vállalat még idén megkezdi szolgáltatásainak kínálatát, a brit és EU-s kereskedők előzetes regisztrációja pedig már el is indult. A ReforestPay integrálható lesz a legtöbb e-kereskedelmi szolgáltatóval, köztük a WooCommerce-szel, az Opencarttal és a PrestaShoppal is. 

A fintech meggyőződése, hogy a környezet védelmére nem elég a lakosságot buzdítani, a vállalati szféra szereplőinek is ki kell venni a részüket a pozitív környezeti hatások kifejtésében. A ReforestPay ezért minden általa feldolgozott online tranzakció után elültet egy fát. Az ügyfelet erről minden esetben értesítik.

A kereskedőknek nem kell külön fizetniük a ReforestPay fizetési kapujának eléréséért, ehelyett tranzakció alapon fizetnek a vállalatnak. A tranzakciós díj 29 penny, ez az az összeg, amit a bankközi jutalékok, valamint a kártyatársaságok és az elfogadó bank által kiszabott díjak mellett ki kell fizetni a kereskedőknek.

A ReforestPay feltett szándéka, hogy a következő öt évben egymillió fát ültessen el. Ennek érdekében egy partnerrel is megállapodtak, így a jövőben az Eden Reforestation Projects segíti majd a vállalatot célja elérésében. Az Eden tagja a Reforest Groupnak, melynek célja a világ újraerdősítése és a klímaváltozás elleni harcban való aktív részvétel. 

A ReforestPay központja a nagy-britanniai Gloucestershire-ben található. A vállalat jelenleg csak brit és EU-s kereskedőket targetál szolgáltatásaival. Az alapítók, Matt és Bethan Unsworth ugyanakkor idővel az észak-amerikai és ausztrál piacokon is megvetnék a lábukat.

A ReforestPay fizetésfeldolgozási (payment processing) bővítménye megfelel a kártyatársaságok első szintű adatbiztonsági követelményeinek (PCI DSS Level 1), a hitelesítést pedig a 3D Secure internetes biztonsági kód szolgáltatás segítségével végzi. A plugin emellett védelmet nyújt a szolgáltatásmegtagadással járó támadásokkal (DDoS) szemben, vagyis összességében kiemelt biztonságot nyújt.

Forrás: Fintech Futures

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.