Holografikus fizetés érkezik Japánba

Holografikus fizetés érkezik hat japán 7-Eleven boltba. Az innovatív fizetési megoldás a kisboltok egyes önkiszolgáló kasszáinál lesz elérhető. A vásárlók egy levegőbe kivetített képen keresztül fizethetik ki megvásárolt termékeiket.

A Digi POS névre keresztelt rendszert a Toshiba fejlesztette ki. A megoldás azt az illúziót kelti, hogy az érintőképernyő a levegőben lebeg a vásárló előtt. A holografikus kijelzőket a Neonode Touch Sensor Module termékeivel szerelték fel. Ezek a szenzorok teszik lehetővé a kivetített képpel való érintéses interakciót.

Az egyedi fizetési élményen túl a vásárlás menete változatlan. A vásárlók maguk szkennelik be kosaraik tartalmát. Utána kiválaszthatják a számukra megfelelő készpénzmentes fizetési módot. Bankkártyákkal, elektronikus pénz alapú kártyákkal vagy akár QR-kódokon keresztül is fizethetnek.

„Technológiánk egyszerűsíti és fokozza az ügyfélélményt. Mindeközben a technológiához kötött eszközhöz vagy rendszerhez biztonságosabb, higiénikusabb és kényelmesebb hozzáférést is biztosítunk.” – nyilatkozott Urban Forssell, a Neonod vezérigazgatója.

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.