Ezek a cégek keresik a legtöbb pénzt ügyfeleiken

Idén a fintech szektorban sokkal nagyobb hangsúly került a bevételekre, mint korábban. Míg az elmúlt években a befektetők elfogadták a veszteségeket a növekedés jegyében, mára minden vállalat visszavesz bővítéséből és inkább a hatékonyságra hajt. Lássuk, hogy kik képesek a legtöbb bevételt behozni felhasználónként.

A Sortlist összegyűjtötte azokat a fintechcégeket, amelyek felhasználónként a legmagasabb bevételt tudják elérni a piacon. Ehhez a vállalatok közzétett bevételeit, valamint felhasználóik számát vették, amely néhány esetben meglepően magas eredményeket hozott.

Az első helyet az FTX kriptotőzsde szerezte meg, amely 1 milliárd dolláros bevételével nem emelkedik ki a többiek közül, viszont 1,2 milliós ügyfélbázisára vetítve felhasználónként óriási összeget zsebel be – 850,83 dollárt, vagyis körülbelül 340 ezer forintot.

A második Binance ugyancsak kriptovaluta-kereskedéssel foglalkozik, forgalmat tekintve a legnagyobb szolgáltató a nemzetközi piacon. Jelenlétével azt igazolja, hogy komoly bevételeket lehet elérni a kriptoszektorban – 20 milliárd dollárja 29 millió felhasználó között 689,66 dolláros átlagos bevételt jelent.

A dobogó legalsó fokára egy fizetési szolgáltató, a Cash App fért fel. A fintechcég annak köszönheti sikereit, hogy az Egyesült Államokban nincs olyan azonnali fizetési rendszer, mint például Magyarországon. Így gyors és költséghatékony pénzutalással óriási ügyfélbázisra tett szert. Felhasználóin átlagosan 279,66 dollárt keres a cég.

Forrás: Sortlist

Látszik, melyek a nyerő fintech területek

A 15 feltüntetett fintech maradékában neobankok, kereskedési platformok és fizetési szolgáltatók találhatók.

Érdekes, hogy a tőzsdén igencsak küszködő Robinhood negyedik helyével a leghatékonyabb fintechcégek között szerepel a listán. Nem sokkal alatta található a kriptovalutákat kínáló Coinbase, valamint a közösségi befektetésre nagy hangsúlyt helyező eToro.

A neobankok sorát a nyereségesen működő Starling Bank vezeti az ötödik helyről. Alatta megjelenik még a Chime, a Revolut, az N26, a Nubank és a Monzo. Látható, hogy ezen a fronton az európai neobankok számítanak erősebbnek.

Végül a fizetési szolgáltatók között megtalálható a lista legérettebb tagja, a PayPal. Hozzá ért még fel a Venmo, a Cash App egyik versenytársa. Végül pedig a Klarna is éppen felfért, felhasználónkénti 11,98 dollárjával, amelyet fel kell tornásznia, hogy visszaszerezze a befektetők bizalmát.

(Forrás: Sortlist)

(Címlapkép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.