Európai terjeszkedés jön a Crowdcube-tól

Az Európai Unió új, közösségi finanszírozásra kiterjedő szabályozásának életbe lépésével az egyesült királyságbeli Crowdcube kiterjeszti szolgáltatásait több európai országra is. A felületen keresztül mostantól akár 13 millió eurónyi tőkét is igényelhetnek startupok.

A Crowdcube egy népszerű közösségi finanszírozási platform, melynek segítségével befektetők kis összegekkel is beszállhatnak startupokba és privát cégekbe. A felület 2011-es indulása óta 1130 ügyletet bonyolítottak le 1,4 milliárd eurós összértékkel. Többek közt a Curve is tartott finanszírozási kampányt a Crowdcube-on, melynek keretein belül közel 10 millió fonthoz jutott a kártyaszolgáltató.

Az Európai Parlament és az Európai Tanács 2020 november 10-én fogadta el a közösségi finanszírozási szolgáltatókat érintő szabályozási csomagját. Az egy éves átmeneti időszak lejártával mostantól egyszerűsített szabályok mentén terjesztheti ki szolgáltatásait az EU-ra a Crowdcube. A platformon keresztül mostantól akár 13 millió eurónyi tőkét is be lehet vonni, ebből 8 milliót az Egyesült Királyságból, míg 5 milliót az EU-ból.

Darren Westlake, a Crowdcube vezérigazgatója és társalapítója így nyilatkozott: „Már régóta vártuk ezt a változást az érvényes szabályozásban. Örülünk, hogy a finanszírozás ezen formája mostantól elérhetőbbé válik alapítók és cégek számára Európa-szerte. Egy évtizednyi tudás és szakértelem gyülemlett fel nálunk az Egyesült Királyságból, amelyet szeretnénk egy sokkal nagyobb piacon is kamatoztatni. Jól pozícionáltuk magunkat Európában az új szabályozás kihasználására, valamint a vállalkozások ügyfeleikkel való együttműködésének támogatására.”

Forrás: AltFi

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.