Amerikába terjeszkedik a Zilch

A Zilch november elején lezárta Series C finanszírozási körét, melynek keretein belül a vállalat 110 millió dollárt vont be, értékeltsége pedig ezáltal rekordgyorsasággal érte el a 2 milliárd dollárt. A fordulóban patinás kockázati-tőkevállalatok alapjai vettek részt, mindössze nyolc hónappal az előző, 500 millió dolláros tőkebevonást követően.

A Zilch 2019-ben egy béta verzióval indult el Nagy-Britanniában. A vállalat célja a kezdetektől fogva az volt, hogy megkülönböztessék magukat riválisaiktól az egyre sűrűbb BNPL szektorban, éppen ezért a Zilch közvetlenül kapcsolódik az ügyfelekhez. A vállalat továbbá a nyílt bankolás előnyeivel élve egyszerű hitelellenőrzést is végez a háttérben a Credit Kudos segítségével, ezáltal képesek megállapítani, hogy egy adott ügyfél alkalmas-e a kívánt konstrukció igénybevételére. A Zilch a Monavate-tel együttműködésben egy olyan átfogó platformot hozott létre, ahol az összes kereskedői partner megjelenik, az ügyfelek pedig néhány érintésből könnyedén fizethetnek bármelyiküknek, mindezt közvetlenül a Zilch felületéről.

A BNPL szektor robbanásszerű növekedésének köszönhetően a Zilch jóval több, mint egymillió ügyféllel rendelkezik, ezt a számot ráadásul havonta 200 ezerrel toldják meg. A vállalat a most bevont tőkét az USA piacára való belépésre fogja elkölteni, ahol nemrégiben felvásárolták a Neptune Financial adósságfinanszírozási platformot, hogy felgyorsítsák a belépési folyamatot a tengerentúlra. 

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.