Egyszerűbbé válhat az átutalás Angliába

Az iBanFirst csütörtökön bejelentette, hogy felvásárolja a londoni székhelyű Cornhill devizapiaci szolgáltatót.

Hatósági jóváhagyásra vár a londoni székhelyű Cornhill devizapiaci szolgáltató felvásárlása – jelentette be csütörtökön az iBanFirst. Az akvizíció felgyorsítja a Magyarországon is jelenlévő fintech szolgáltató nemzetközi terjeszkedését, egyben megszilárdítja piacvezető szerepét Európa szerte a B2B alapú devizatranzakciók területén.

„Az iBanFirst magyar ügyfelei számára ez az akvizíció megkönnyíti és felgyorsítja a bejövő és kimenő angol font tranzakciókat. A helyi brit számlák hozzáadása a platformhoz lehetővé teszik, hogy optimális, azaz gyors és költséghatékony szolgáltatásokat nyújtsunk ügyfeleinknek. Így ne érezzék a különbséget, hogy Európai Unión kívülre utalnak” – idézi a közlemény Johan Gabrielst, az iBanFirst magyarországi country menedzserét.

Brexit után: fintech cégek egyesülése segíthet a hazai exportőröknek

A Brexit után a magyar vállalatoknak is nehezebb lett az Egyesült Királysággal történő kereskedelem nem csupán logisztikai, hanem pénzügyi szempontból is. Pedig az EU-ból való kilépés ellenére jelentősen élénkült a két ország közötti gazdasági kapcsolat, ahogy megnőtt a pénzügyi átutalások volumene is. 2021-re 3,61 milliárd fontra nőtt a hazai cégek exportja, és 1,52 milliárd fontra nőtt a szigetországból érkező import volumene. A cég közleménye szerint ezért is fontos, hogy a külkereskedelem alapját képező pénzügyi tranzakciók gördülékenyek legyenek – ebben nyújthat segítséget az immár 10 országban tevékenykedő, devizatranzakciókra szakosodott iBanFirst akvizíciós bejelentése.

A Brexit óta és az átmeneti időszak végéhez közeledve az Egyesült Királyság és az európai uniós ügyfelek számára létfontosságú, hogy olyan pénzügyi partnerekre számíthassanak, akik a Csatorna mindkét oldalán megállják a helyüket. A felvásárlás lehetőséget jelent az iBanFirst számára, hogy bővítse nemzetközi jelenlétét, és európai PSP-licencét az Egyesült Királyságra is kiterjessze.

Pierre-Antoine Dusoulier, az iBanFirst vezérigazgatója a felvásárlással kapcsolatban elmondta, hogy ez az akvizíció nagyban erősíti azon törekvésüket, hogy globálisan vezető szerepet töltsenek be a kkv-k számára a több pénznemben történő fizetések terén. „Kulcsfontosságú mérföldkő az Egyesült Királyságba való érkezésünk, így már 10 országban vagyunk jelen. További növekedést tervezünk a jövőben Európa-szerte, figyelmünket különösen Svájc, Skandinávia, de Észak-Amerika felé is fordítjuk” – tette hozzá.

A Cornhill ügyvezető igazgatója, Vivek Savani szerint a világjárvány kiemelte a fizetési folyamatok digitalizálásának és az erős devizakockázatkezelés és a technológiai know-how kombinálásának fontosságát. „A különböző lehetőségek mérlegelése után az iBanFirst innovatív platformja és technológiai szakértelme tűnik a legjobb megoldásnak ügyfeleink és az egész brit piac igényeinek kielégítésére. Az iBanFirstnek köszönhetően a Cornhill ügyfelei is magasabb minőségű határokon átnyúló fizetési élményben részesülhetnek az olyan funkciókkal, mint a Payment Tracker, amely lehetővé teszi, hogy a fizetéseket ugyanúgy nyomon követhessék, mint a futárszolgáltatók esetén a csomagokat” – fogalmazott az ügyvezető.

K. G.

(Borítókép: iBanFirst)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.