Egy milliárd fonttal pörgetnék fel a brit fintech szektort

A Sky News értesülései szerint vezető iparági személyiségek egy csoportja egy új, 1 milliárd font értékű fintech alap létrehozását tervezi, hogy felgyorsítsa az ígéretes brit vállalkozások növekedését.

Lord Hammond 2016 és 2019 között volt kancellár, miniszteri tisztségéből való távozása óta számos fintech és kriptovaluta üzletágban vett részt. A Sky News szerint Hammond tagja lett annak az üzleti közösségnek, akiket egy új kezdeményezés támogatására kérnek fel, amit ideiglenesen Fintech Growth Fundnak neveztek el.A Fintech Growth Fund intézményi befektetőktől kíván tőkét bevonni, és a tervek szerint független lesz a kormánytól.

Hammond már tanácsadója a brit Coppernek – egy induló kriptocégnek –, valamint az OakNorth Banknak, rajta kívül a mostani kezdeményezésben szerepet vállalnak még olyan nagy nevek, mint Al Lukies vállalkozó, aki közel egy évtizede szolgált a kormány fintech nagyköveteként, és a Fintech Alliance tagja, Phil Vidler is.

A Sky News forrásai azt állítják, hogy készülnek a tervek az alap elindításának mielőbbi bejelentésére, ami akár már ősszel megtörténhet.

A Fintech Growth Fund várhatóan olyan vállalatokba fektet majd be, amelyek előrehaladottabb fázisban vannak, tevékenységük kibővítéséhez pedig már több tízmillió dollárra van szükségük.re

A kezdeményezés ötletének alapja az egyik központi ajánlás volt, amelyet Sir Ron Kalifa, a Worldpay korábbi ügyvezetője tett közzé tavaly a brit fintech iparágról szóló, a kormány megbízásából készült áttekintésben. Sir Ron rávilágított a tőkehiányra ezen a területen, és jelentésében kiemelte, hogy egy 1 milliárd fontos alap „katalizátorként működhet egy világelső ökoszisztéma kialakításában”.

Az érintettek, köztük Hammond nem kívánt nyilatkozni a sajtónak. 

(Forrás: Sky News)

(Borító: Freepik )

Urbán Anikó

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.