Dubajban hozzák össze a művészetet a kriptovilággal

A Crypto Oasis az Egyesült Arab Emírségekben, Dubajban található Theatre of Digital Arttal (TODA) közösen elindítja az Arte Talksot a Web3 ismertségének növeléséért.

A TODA és a Crypto Oasis közötti partnerség összehozza a művészeti- és kriptoközösség jövőbe mutató és formabontó egyéniségeit – áll a két szervezet közleményében. Az együttműködés célja, hogy az Arte Talks segítse a kreativitást, a közösség és a vállalkozói szellem globális szintű előmozdítását, globális platformmá váljon, továbbá erősítse az NFT-k és a metaverzum feltörekvő művészi hangjait.

A Theatre of Digital Art, az Egyesült Arab Emírségek első digitális művészeti színháza a Web3-on és a blokkláncon belüli fejlesztésekről szóló sorozatnak ad otthont. A kéthavi rendszerességgel tervezett esemény a Web3-tudatosság terjesztése és a mainstream alkalmazásának ösztönzése céljából indul útjára.

A Crypto Oasis egy MENA, azaz a Közel-Kelet és az észak-afrikai régió országara fókuszáló blokklánc ökoszisztéma. Az Arte az ő kezdeményezésük, amely lehetővé teszi az együttműködést és a tudásmegosztást a Web3 közösségeiben – a művészektől, a pénzügyi szakembereken, befektetőkön, a gyűjtőkön és blokklánc-szakértőkön át egészen a metvarzum-rajongókig.

„Az Arte Talks összehozza a hasonló gondolkodású egyéneket és a Web3 közösségeket. Arra számítunk, hogy ez a partnerség egy lépéssel közelebb visz bennünket a Web3 és a blokkláncok elterjedéséhez és a tudatosság növeléséhez”

– idézi a közlemény Ralf Glabischniget, a Crypto Oasis alapítóját.

A kísérleti nyitó előadást Amrita Sethi díjnyertes művész tartotta, aki az Egyesült Arab Emírségek első NFT-művésze. Előadása az emberi viselkedés, valamint a művészet és a technológia megértéséről szólt.

Daria Prodaevich, a TODA ügyvezető igazgatója szerint csapatuk küldetése, hogy mindenki számára megkönnyítse a bonyolult fogalmak megértését. „Törekszünk közösségünk oktatására és a Web3-terület kihasználásának tudatosítására. Az Arte Talks lehetővé teszi, hogy áthidaljuk a szakadékot a művészeti szféra és a blokklánc decentralizált területe között” – tette hozzá.

Az Arte Talks egy olyan kritikus időszakban indult el, amikor a világ egyre inkább kötődik a digitális eszközök piacához az NFT-k 2020-as felemelkedése óta. Az NFT-k és a metaverzum átalakítják a jövőnket, és továbbra is felforgatják mind a digitális, mind a hagyományos művészeti piacot.

(Címlapkép: TODA / Arte Talks)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.