Max Levchin fintech cége bejelentette új betéti kártya termékét, mellyel ügyfeleik részletekben vásárolhatnak termékeket. Az Affirm kártya lehetővé teszi az amerikai kliensek számára, hogy azonnal kifizessék a teljes összeget, de választhatnak részletfizetést is, így tulajdonképpen egy hagyományos tranzakció néhány érintéssel, részletfizetéses konstrukcióvá alakítható, késedelmi díj vagy rejtett költség nélkül.

A céget 2012-ben alapította Max Levchin, a PayPal egykori társalapítója, azzal a céllal, hogy vonzó alternatívákat kínáljanak a hitelkártyákkal szemben. Levchin most úgy nyilatkozott: „Az elmúlt évben két kulcsfontosságú trendet figyeltünk meg: a buy-now-pay-later tranzakciókban bekövetkezett hatalmas növekedést, valamint a fogyasztók átállását a hitelkártyákról a betéti kártyákra. Az Affirm kártya ezt a kettőt kombinálva teszi lehetővé cégünk számára, hogy hatékonyan szolgálhassuk ki ügyfeleinket és lehetővé tegyük számukra, hogy az általuk preferált módon fizethessenek.”

A buy-now-pay-later szolgáltatások népszerűségének növekedésére évek óta aktívan építő Affirm több millió felhasználót és több ezer kereskedőt tudhat ügyfelei között, a közeljövőben pedig a cég tőzsdei bevezetésére is sor kerül majd, amely a vállalat értékét várhatóan 9 milliárd dollár fölé emelheti.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond