Banki felvásárlással terjeszkedik Mexikóban az Ualá

Az Ualá argentin neobank mexikói jelenlétét megerősítendő felvásárolta az ABC Capital helyi bankot. Az akvizíció, amely a kormányzati jóváhagyást követően mehet majd végbe lehetővé teszi majd a fintechnek, hogy új szolgáltatások irányába nyisson.

Pierpaolo Barbieri, az Ualá CEO-ja így nyilatkozott a friss hírről: “Teljes az elkötelezettségünk a pénzügyi inklúzió növelése mellett Mexikóban. Azért vagyunk itt, hogy megreformáljuk a piacot, mindezt pedig több technológiával, jobb pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáféréssel és transzparens működéssel szeretnénk megvalósítani.”

A működését 2017-ben megkezdő Ualá egy Mastercard prepaid kártyával, valamint egy ahhoz tartozó mobilalkalmazással látja el ügyfeleit. Utóbbiban számos további szolgáltatás érhető el a klienseknek, úgy, mint a banki átutalások, számlabefizetési funkciók, személyi kölcsönök, biztosítási termékek, befektetési szolgáltatások és BNPL fizetési konstrukciók. A vállalat tavaly landolt Mexikóban, terveik szerint pedig 150 millió dollárt fektetnek majd be az országban az elkövetkezendő másfél évben. 

Az Ualá augusztusban hajtotta végre saját és Argentína történetének legnagyobb, 350 millió dolláros finanszírozási körét, melynek értelmében a vállalat értéke 2,45 milliárd dollárra emelkedett. Mexikói terjeszkedésükkel egy izgalmas verseny részesei lehetnek, hiszen hozzájuk hasonlóan a Nubank, a több, mint 40 millió klienssel rendelkező brazil digitális bank is ambiciózus terveket dédelget a Közép-amerikai országgal kapcsolatban. A Nubank áprilisban egy nagyobb összeget injektált mexikói működésébe, szeptemberben pedig felvásárolták a helyi szinten működő hitelezőt, az Akalát. Mexikóban Argentínához és Brazíliához hasonlóan jelentős a bankolatlan lakosok száma, vagyis nem véletlenül lát hatalmas potenciált a két, saját hazájában piacvezetőnek számító neobank a mexikói terjeszkedésben. 

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.