Az N26 3 éven belül tőzsdére lépne

Az N26 rövid távú célja, hogy elérjék a break-event, azaz megszűnjön a veszteséges működés, és bevételeik fedezni tudják kiadásaikat.

Ezt az állapotot 2021 végéig szeretnék elérni, aminek van realitása, hiszen az elmúlt hetek hírei alapján több versenytársának már sikerült: először a Startling jelentette be, hogy nyereséges hónapot zárt, majd csatlakozott hozzá a Revolut is. A német neobank 3,6 milliárd dolláros értékeltség mellett vont be tőkét májusban, és már dolgoznak a következő körön, illetve 2023-ig szeretnének nyilvános részvénytársasággá alakulni, és részvényeket bevezetni a tőzsdére.

A cég alapítója úgy gondolja, hogy a 3 éven belüli IPO kiemelkedően szép eredmény lenne a vállalattól, de hozzátette, hogy továbbra is vonzó lehetőségeket látnak zártkörű cégként is.

A 2013-ban alapított N26 egy mobile only neobank olcsó digitális banki szolgáltatásokat kínál lakossági és vállalati ügyfeleknek egyaránt. Tevékenységüket nem csak a több, mint 5 milliós ügyfélkörük értékeli, de befektetőik között van például az Allianz, a Tencent és Peter Thiel is, akik eddig összesen 570 millió dollárt fektettek a vállalatba.

Noha a COVID-19 járvány semmilyen negatív hatást nem gyakorolt rájuk, a vállalat az újabb piacra lépés helyett (Brazília) inkább a már meghódított piacokon erősíti pozícióit, úgy mint Németország, Franciaország, Spanyolország és Olaszország. Az N26 úgy döntött, hogy kivonul az Egyesült Királyságból a Brexit miatt, közben pedig folytatja a terjeszkedés az Egyesült Államokban.

Forrás: reuters 

Szerző: Suppan Márton

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.