A mesterséges intelligencia alapú fenntarthatósági adat-, és technológiai szolgáltató MioTech bejelentette, hogy a nemrégiben végbement Series B finanszírozási köréhez egy újabb kör keretein belül az HSBC is csatlakozott. A hongkongi befektetési bankóriás révén tovább bővült a vállalat patinás befektetőinek köre, melynek tagja a ZhenFund, a Horizons Ventures, a Moody’s, valamint a TOM Group is. 

A MioTech 2020-ban sikeres terjeszkedést folytatott az ESG (környezeti, szociális, vállalatirányítási) adatlefedettség terén, így immáron több, mint 1 millió céget szolgál ki Kína területén. A startup számtalan szektorban implementált beszállítói lánc, portfolió, és energiakibocsátás követésére alkalmas rendszereket. A cég feltett szándéka, hogy a közeljövőben újabb adathalmazokat publikáljon az ázsiai, valamint európai piacokat illetően. Emellett további, fenntarthatósági és klímaügyi kihívások kezelésére alkalmas szoftverek fejlesztésére is számítani lehet, melyekkel a MioTech a pénzügyi intézmények, vállalatok és kormányok klímaváltozásra adott reakciójának minőségét igyekszik növelni.

„Az HSBC speciális ismereteket nyújt számunkra az ESG tényezők és a zöld pénzügyi szolgáltatások terén,” mondta Jason Tu, a MioTech társalapítója és CEO-ja. „Az újabb finanszírozási körrel a MioTech célja, hogy további befektetéseket hajtson végre fenntartható adathalmazok és technológiák fejlesztésébe, valamint tovább bővítse a kínált szolgáltatások és kiszolgált földrajzi régiók körét.”

A befektetést egyébként az HSBC Strategic Innovation Investments Team hajtotta végre, mely a bank kockázati tőke egységeként tevékenykedik, és kisebbségi tulajdonrészek megvásárlását végzi fejlődési szakaszban lévő technológiai cégekben. A döntés az HSBC részéről egyaránt hivatott kifejezni elkötelezettségüket az ESG tényezőkkel kapcsolatos kutatási erőfeszítések, valamint az ázsiai régió fenntarthatóbbá válásának támogatása mellett.

Forrás: Yahoo Finance

Bátorfi Botond