A brit fizetési platform egy a Tiger Global Management által vezetett Series C finanszírozási kör keretein belül 450 millió dollárnyi tőkét vont be, így a vállalat értéke megtriplázódott legutóbbi, 2020 júniusi tőkebevonási köre óta, mára pedig 15 milliárd dollárra tehető. Ezzel a Checkout.com nem csupán Európa, hanem az egész EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régió legnagyobb vállalatértékkel rendelkező fintech cége lett, míg a világon a negyedik helyre tehető. 

A befektetést számos ígéretes eredmény előzte meg, így a feldolgozott fizetések volumenének megtriplázódása, valamint az 500 új kereskedői fiók hozzáadása egyaránt szerepet játszottak annak sikerében. A hagyományos nagy méretű kiskereskedők mellett a Checkout.com egyébként számos innovatív fintech cég fizetés-feldolgozási szolgáltatásának gerincéért is felelős. Ilyen többek között, a Klarna, a Revolut, a Transferwise, a Coinbase, vagy épp az eToro. 

A koronavírus-járvány révén robbanásszerű növekedés figyelhető meg a digitális fizetések számában és volumenében, a Checkout.com pedig erre, illetve a vállalat erős mérlegére építve szeretné utolérni a piacvezető cégeket, az Adyent és a Stripeot. A cél eléréséhez hozzájárulhat, hogy a 2020-ban munkavállalóinak számát megduplázó, immáron több, mint 1000 alkalmazottat foglalkoztató brit cég 2021-ben újabb 700 kolléga felvételét tervezi. Az USA területén történő terjeszkedés kiemelt jelentőséget élvez, ezt támasztja alá az is, hogy a San Francisco-i iroda mellett idén New Yorkban, illetve Denverben is új irodát nyit a francia származású Guillaume Pousaz által 2012-ben alapított Checkout.com.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond