Az amerikai kereskedelmi óriás, a Walmart, saját fintech startupot indít a Ribbit Capitallal közösen.

A létrejött vállalkozás egyesíti a Walmart kiskereskedelmi tapasztalatait a Ribbit fintech szakértelmével, így a lehető legjobb digitális pénzügyi megoldásokat nyújthatják a Walmart ügyfeleinek és munkatársainak.

John Furner, a Walmart amerikai elnöke és vezérigazgatója elmondása szerint évek óta ügyfelek milliói bíznak a Walmartban, ezáltal azt is világossá tették, hogy még többet várnak el tőlük a pénzügyi szolgáltatások terén is. “Örömmel tölt el, hogy a Ribbit Capitallal egy új vállalkozáson dolgozhatunk együtt, így segíthetjük ügyfeleinket és munkatársainkat, hogy innovatív lehetőségeket biztosítsunk számukra a szükséges szolgáltatások terén – a lehető leggyorsabban és legszélesebb körben.” – nyilatkozta Furner.

A Walmart már most is széles pénzügyi termékskálával rendelkezik, van többek között hitelkártyájuk, csekkbeváltási szolgáltatásuk, de pénzküldésre és a megvásárolt termékek részletfizetésére is van lehetőség. Azt még nem közölték egyértelműen, hogy az újonnan létrehozott céggel pontosan mi a tervük, de egyértelművé tették, hogy hogy önálló, fintech szakemberekből álló csapatot kívánnak létrehozni.

A létrejött közös vállalat, ami a Walmart többségi tulajdonában van, valószínűleg a Ribbit Capital jelenlegi portfóliójában is megtalálható fintech cégek szakértelmére fog támaszkodni, amiben szerepel a Robinhood, a Credit Karma és az Affirm is. 

Forrás: finextra

Visnyei Zsófi