Hatalmat kapnak az alkalmazottak

Egyelőre úgy tűnik kezd kilábalni finanszírozási hullámvölgyéből a fintech szektor. Hétről hétre egyre több az óriási tőkebevonás, ami biztató az elmúlt hónapok alacsony fordulóit nézve. Múlt héten a Teamshares vonzotta be a legnagyobb befektetést, utána a BitGo és a ClassWallet következett.

A Teamshares nemrég 245 millió dollárnyi, eddig be nem jelentett bevont tőkéről rántotta le a leplet. Ebből az összegből 124 millió dollár jött be egy friss Series D tőkebevonási forduló során.

A vállalat egyedi üzleti modellel rendelkezik. Kisvállalkozásokat vásárol meg nyugdíjba vonuló tulajdonosoktól azzal a céllal, hogy 20 éven belül 80 százalékban alkalmazotti tulajdonba kerüljenek a cégek.

Az átmenet keretein beül a Teamshares új vezetést, pénzügyi oktatást, tőkekezelési szoftvert és különböző pénzügyi megoldásokat biztosít ezeknek a vállalkozásoknak. A végső cél az, hogy ezek a vállalatok hosszú távon az alkalmazottak és a Teamshares tulajdonába kerüljenek, és így a jövőben ne legyen szükség újabb cégeladásra.

Szorosan követték a Teamshares-t

A BitGo, egy kripto letétkezelő, 100 millió dollárral gyarapította vagyonát 1,75 milliárd dolláros értékeltség mellett. A befektetés két hónappal azután érkezett, hogy a BitGo úgy döntött, hogy nem vásárolja fel pénzügyi és szabályozási kihívásokkal küzdő versenytársát, a Prime Trust-ot.

A képzeletbeli dobogó harmadik helyezettre kicsivel maradt le a második helyről. A ClassWallet 95 millió dollárt kapott befektetőitől. A vállalat köszpénzek elosztására és visszatérítésére szakosodott, amellyel kormányzati szerveket támogat, főleg a közoktatásban.

(Forrás: Crunchbase)

(Címlapkép: Depositphotos)

befektetésBitGoClassWalletTeamsharestőkebevonás