Óriásvállalatok nyomában a hatéves cég

Nagy ütemben növekszik az Altruist az amerikai vagyonkezelési piacon – ennek köszönhetően a vállalat szolgáltatta a múlt hét legnagyobb fintech tőkebevonását. Mellette a Blend és a Arbol is jelentős összeggel gyarapította vagyonát.

Az Altruist 169 millió dollárt vont be Series A tőkebevonási fordulójának keretein belül. A befektetésnek köszönhetően értékeltsége 1,5 milliárd dollárnál magasabbra emelkedett. A nagy ütemben növekvő cég körülbelül egy éve vont be 112 millió dollárt, és már összesen több mint 449 millió dollárt kapott befektetőitől.

A vállalat független befektetési tanácsadóknak biztosít platformot ügyfeleik vagyonának kezelésére. Platformján automatizált számlanyitás, portfólió átsúlyozás, adóveszteség-optimalizálás és számos további, hasznos funkció található. Egyszerű és intuitív felhasználói felülete már rengeteg független befektetési tanácsadót megnyert magának.

Az Altruist 550 százalékkal növelte bevételeit 2023 során, valamint a platformján kezelt vagyon összege háromszoros növekedést produkált két év alatt. Természetesen az óriási növekedési értékekhez vélhetően a piacvezetőkhöz mérten alacsonyabb kezdőértékek is hozzájárultak.

Ettől függetlenül az Altruist a harmadik legnagyobb szolgáltató a független befektetési tanácsadó körében a Schwab és a Fidelity, két amerikai vagyonkezelési óriás mögött. Méghozzá úgy, hogy csak 2018-ban alapították!

Tőkét kapott a hitelplatform

A tőzsdén jegyzett Blend egy egyedi megállapodás keretein belül a Haveli Investmentstől kapott egy 150 millió dolláros tőkeinjekciót. A friss forrásokat pénzügyi helyzetének megerősítésére és növekedésének finanszírozására fordítja a fintech cég.

A Blend egy hitelmegoldásokra szakosodott fintech platform. Bankok, hitelszövetkezetek és egyéb hitelezők számára teszi lehetővé, hogy a platform „építőelemeiből” állítsanak össze a saját igényeiknek megfelelő digitális hiteltermékeket.

Az ügyfél-azonosítástól, az adatgyűjtésen és a hitelképesség felmérésén keresztül, egészen a hitel kihelyezéséig és annak törlesztéséig többféle megoldásból válogathatnak a kliensek. Elsősorban jelzáloghitelekre specializálódott a Blend, de egyéb lakáshitelek és személyi kölcsönök felépítésére is kitérnek szolgáltatásai.

Vagyonkezelés és hitelezés mellett biztosítás

Az Arbol egy Series B tőkebevonási fordulót zárt le múlt héten. Tekintélyes 60 millió dollárral gazdagodott a parametrikus biztosítások ígéretes piacán tevékenykedő insurtech cég.

A parametrikus biztosítások bizonyos, előre meghatározott feltételek teljesülése esetén automatikusan megkezdik a kártérítést. A friss tőkével az Arbol a mezőgazdaság és a megújuló energia piacaira törne be, ahol időjárási feltételekhez kötött biztosításokkal törhet utat magának. Emellett vagyon-, baleset- és ingatlanbiztosításokat is bevezet kínálatába.

(Forrás: Crunchbase)

(Címlapkép: Depositphotos)

AltruistArbolbefektetésBlendfintechtőketőkebevonástőkebevonási forduló