Könnyebbé válhat a pénzügyi termékfejlesztés

Keretes szerkezet figyelhető meg a múlt hét három legnagyobb fintech tőkebevonása között. Két újvonalas, fintech termékfejlesztést támogató platform közé ékelődött be egy több évtizedes múltra visszatekintő hitelező. A Brim Financial, az Electronica Finance Limited és a Constantinople is sikeres hetet zárt.

Múlt héten a legtöbb tőkét a Brim Financial vont be. A kanadai fintech Series C tőkebevonási fordulója 85 millió dollárt hozott, amely déli irányú, egyesült államokbeli terjeszkedését fogja pénzelni.

A Brim Financial egy fintech infrastruktúra szolgáltató. Olyan moduláris platformot kínál, amely lehetővé teszi a pénzintézetek, fintechek és nagy nemzetközi vállalatok számára, hogy gyorsan és hatékonyan dobjanak piacra innovatív pénzügyi termékeket.

Kínálatában számos banki folyamatot támogató megoldás található:

  • digitális ügyfélazonosítási és regisztrációs folyamatok;
  • bankkártyák (köztük betéti-, hitel-, fizikai-, virtuális- és üzleti kártyák);
  • jutalom- és hűség program elemek;
  • egyéb digitális megoldások, mint például a BNPL, a büdzsézés, a könyvelői szoftver integrációk és a biztonsági funkciók.

Fokozódó finanszírozás

Az Electronica Finance Limited 48 millió dollár értékben vont be indiai rúpiát Series B fordulója során. Az 1990 óta működő vállalkozás a kör során szerezte meg első intézményi befektetőjét.

A finanszírozó fintech gépkölcsönöket, a napelem-hiteleket, forgótőke-hiteleket, valamint a ingatlanfedezetű mikrohiteleket kínál India kisvárosaiban és falvaiban. Tevékenysége jelentős mértékben segíti a pénzügyi integrációt, azaz a pénzügyi szolgáltatások elérhetőségét.

Az Electronica Finance Limited az elmúlt öt év során több mint háromszorosára növelte a kezelt vagyonát. Saját előrejelzései szerint a következő 3 évben mintegy 35 százalékos összetett éves növekedési rátával (CAGR) fog növekedni.

Még egy moduláris fintech platform

Series C és Series B mellett Series A tőkebevonási fordulót is hozott az elmúlt hét három legnagyobb fintech befektetése. A Constantinople 50 millió ausztrál dollárt, azaz körülbelül 33 millió amerikai dollárt vont be.

A Constantinople a Brim Financial-hez hasonló fintech platformot működtet. Bankok számára kínál lakossági és üzleti banki, tranzakciós banki, fizetési és hitelezési fintech megoldásokat, valamint fejlett ügyfélélménnyel rendelkező, arculatra szabható mobil- és webalkalmazásokat.

A platform olyan operatív tevékenységeket is kezel, mint az ügyfélregisztráció, a pénzügyi bűncselekmények nyomon követése, a csalások felderítése és a szabályozási megfelelés.

(Forrás: Crunchbase)

(Címlapkép: Depositphotos)

Brim FinancialConstantinoplefintechplatformtőketőkebevonástőkebevonási forduló