Beágyazott megoldás csomag a Tinktől

Az open banking megoldásairól ismert Tink összeállt a feliratkozásokra szakosodott Youtility-vel. A két vállalat az Egyesült Királyság inkumbens bankjainak fog együttesen beágyazható megoldást kínálni, amely segítheti az ügyfelek költséghatékonyabb működését.

A Youtility különböző háztartási számlák kezelésében támogatja ügyfeleit. Felületükön keresztül több szolgáltató közül is válogathatnak az ügyfelek annak érdekében, hogy minél kedvezőbb közüzemi, internet, televízió és telefon számlacsomagokat válasszanak. Ezáltal jelentős megtakarításokat segíthetnek elő, valamint az energiafogyasztás csökkentésével javítják ügyfeleik karbonlábnyomát is.

A Tink ezen szolgáltatásokat Money Manager elnevezésű termékébe építi be. Az együttműködés tovább bővíti a megoldás kompetenciáit, ugyanis a felhasználók költségeik követése mellett képesek csökkenteni azokat. Minderre egy alkalmazáson belül nyílhat lehetőség, amennyiben a megoldást integrálják mobilalkalmazásukba a megcélzott bankok.

Korábban a CoGo zöld pénzügyi megoldásait is felvette kínálatába a Tink. Pontosabban a fenntarthatósági fókuszú fintech karbonkövetési technológiáját, valamint az ahhoz kapcsolódó adatelemzési szolgáltatásokat kombinálták az open banking vállalat tranzakciós megoldásaival. A termék azóta már bevezetése is került a NatWestnél, így várhatóan a Youtility szolgáltatásai is elérhetővé válnak szélesebb körben a brit piacon.

Tasha Chouhan, a Tink Egyesült Királyságot és Írországot lefedő banki osztályának vezetője így nyilatkozott az együttműködésről: „A klíma vészhelyzet és a növekvő megélhetési költségek meghatározó problémák lesznek az ügyfelek életében idén és a jövőben is. Ezért építünk ki egy olyan együttműködéseken alapuló ökoszisztémát, a Youtility és a CoGo bevonásával is, amely támogatja a bankokat, hogy felelősségteljes döntésekre vezessék ügyfeleiket pénzügyeik kezelésében és környezeti lábnyomuk csökkentésében.”

Forrás: AltFi, Finextra

Qayum Dániel