A weboldal vagy a hálózati kapcsolat lassú? A Chrome megmondja!

[ad_1]2019. 11. 13.Gabriella Erdei

Amint arról a TechCrunch beszámolt, a társaság még nem határozta meg, hogy a lassú webhelyek pontosan hogyan lesznek címkézve, de jelenleg is tesztelik a különböző lehetőségeket: például egy lassan betöltődő webhely megjelenítheti a „Betöltés…” oldalt, amely tartalmaz egy figyelmeztetést, például egy figyelmeztető ikont és az „általában lassan töltődik” szöveget. Ezzel szemben egy gyors webhely tetején zöld folyamatjelző sáv jelenhet meg, kék helyett.

Hosszú távon a Chrome célja az olyan webhelyek azonosítása és jelölése, amelyek „magas színvonalú” élményeket kínálnak, és a weboldal sebességén túlmutató tényezőket is tartalmazhatnak. A vállalat még nem részletezte, hogy mik lehetnek ezek az egyéb tényezők, de azt állítja, hogy

az azonosítási folyamat szigorúbb kritériumokat is fog tartalmazni, amelyeket az idő előrehaladtával fokozatosan vezetnek be. 

Mivel 2015 óta a Google-felhasználók többsége mobil eszközökről indítja kereséseit, a gyorsabb, jobban használható böngésző igen fontossá vált a techvállalat számára. A változó trendek új módszereket igényelnek az oldalak indexeléséhez és rangsorolásához, valamint azon felhasználók kiszolgálásához, akiknek a csatlakozási sebessége változó, vagy nincsenek nagy teljesítményű eszközeik.

Ez a fajta szolgáltatás sokat segíthetne a Google-felhasználóknak a feltörekvő piacokon, például Indiában, ahol gyakran hiányzik a megfelelő sávszélesség és ráadásul az alacsonyabb kategóriájú okostelefonok az elterjedtek.

„A sebesség a kezdetek óta a Chrome egyik alapelve, folyamatosan azon dolgozunk, hogy a felhasználóknak azonnali élményt nyújtsunk” – magyarázta egy Chrome-blogbejegyzés. A terveket a Chrome fejlesztői csúcstalálkozóján jelentették be, más fejlesztőközpontú frissítések mellett. Ez magában foglalta a „Web Bundles” előzetesét is, amely majd lehetővé teszi a fejlesztők számára a webtartalom terjesztését bármilyen formátumban, például e-mailben, FTP-n vagy akár USB-n keresztül is. Korábban már bemutatták a Portals-t, a Google új weboldal-navigációs rendszerét.[ad_2]

Source link

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.