A nyár díjnyertes fintech szerzeményei

A Felelős Fintech Díj kiosztása nem állt meg, nemrég az összes nyári hónap nyertesét kiválasztotta a zsűri. Június és augusztus között egy aktuális téma felkarolása; egy gyakorlati, informatív cikk; valamint egy exkluzív interjú bizonyult nyerőnek.

Júniusban Turzó Ádám Pál „Megadóztatja a fintecheket a kormány, mit léphet a Revolut, a Wise és a PayPal?” című cikke kapta meg a hónap fintech tartalmának járó díjat. A szerző a hazai tranzakciós illetékről és annak hatásáról írt a határokon átívelő szolgáltatást nyújtó fintecheket illetően. Ez az illeték egy magyar sajátosság, ami hozzáadott költségekkel jár a pénzügyi szolgáltatók számára – és ez kifejezetten fáj a fintechcégeknek, amelyeknek egyik legfőbb megkülönböztető pontja a költséghatékonyság.

Forrás: Felelős Fintech Díj

Egy hónappal később, júliusban Nagy Bence szerezte meg az első helyet „Hogyan válassz “pénztárcát” – 9 online fizetési szolgáltató összehasonlítása” című cikkével. A webdizájner hazai és külföldi, valamint fintech startupok és inkumbens bankok által kínált fizetési megoldásokat véleményez. A cikk hasznos lehet minden olyan embernek, aki saját weboldalon vagy esetleg mások számára integrál fizetési szolgáltatásokat és igyekszik megtalálni az igényeihez legjobban passzolót.

A nyár vége két szerző közös diadalát hozta el. Tonács Attila és Turzó Ádám Pál egy exkluzív interjú keretein belül beszélgettek Kristo Käärmann-nal, a Wise társalapítójával és vezérigazgatójával. A „Világhírű fintech guru a Portfolio-nak: a bankok drágák, a tranzakciós illeték szokatlan” címet kapó beszélgetés érinti a Wise működési modelljét, magyar piaci helyzetét, valamint a jövőben várható újításait.

Korábban két Fintech.hu-cikk is megnyerte a Felelős Fintech Díjat – egyszer márciusban, egyszer pedig májusban. Ezek az alábbi linkeken érhetők el:

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.