A nemi egyenlőtlenség mindenhol ott van

Hét hónap sok idő. A fintech.hu áprilisban indította elNők a fintech szektorban’ névre hallgató új rovatát, amely a területen tevékenykedő nőket, vagy épp a nőknek szóló megoldásokat igyekszik közelebb vinni reflektorfényhez. Most pedig egy olyan eseményre készülünk, amely remélhetőleg ismét egy a jó irányba tett lépésnek minősül majd. A Fintech.hu a Peakkel közösen hívta életre a Women in Finance, azaz “Nők a pénzügyben” névre hallgató kezdeményezését.

A kezdeményezés célja, hogy közösen növeljük a szektor diverzitását, egyúttal elősegítsük, hogy a terület döntéshozói körébe egyenlő esélyekkel kerüljenek női vezetők. Itt az ideje, hogy a nyilvánosság elé tárjuk és elismerjük azokat a női szakembereket, akik gőzerővel dolgoznak a hazai digitális pénzügyi piac fejlődéséért.

A forradalmárok köztünk járnak

Első lépésként összeállítottuk azoknak a női vezetőknek a listáját, akik a legtöbbet teszik a magyar pénzügyi szektor digitalizációjáért. A kampány az őket megünneplő díjátadó gálával kezdődik november 29-én. Ezen a napon jelenik majd meg a Fintech Sparks – Women in Finance szakmai kiadvány is, amely a Fintech.hu-n lesz elérhető. Ebben számos különböző szögből és helyről vizsgáljuk meg a nők helyzetét és a pénzügyi világban betöltött szerepét. 

Feladatban nincs hiány

A jelen problémái igen sokrétűek, vagyis vélhetően nem egy csettintéssel fognak megoldódni. Az egyik leggyakrabban emlegetett igazságtalanság a nemek közötti bérkülönbség, ami a pénzügyi szektorban is jelen van. A legtöbb országban 20-35 százalékos differencia figyelhető meg, ami a ranglétrán való fellépéssel meglepő módon növekszik. A brit pénzügyi vezetők körében már 66 százalékkal visznek haza kevesebbet a nők.

A jelenséget elsősorban határozott fellépéssel lehet megszüntetni, amihez el kell köteleződni a női egyenjogúság mellett. Az olló szűkülését eredményezi majd várhatóan a tény, hogy a pénzügyi végzettséget szerzők között egyre nagyobb arányban vannak nők. Egyes szakokon már határozottan nagy többségben vannak, ami egyre nehezebbé teszi majd a bérkülönbségek fennmaradását. 

Nem nehéz folytatni a listát. Szintén akut problémának számít az erőteljes nemi sztereotípiák megléte, ami sokakat korlátok közé szorít. A pozitív példák hiánya, illetve alacsony száma is aggasztó. Minél több olyan példaképet tud kiállítani a szektor, akik sikerrel vették a jelentős akadályokat, annál nagyobb lesz a következő generáció számára a motiváció, hogy ők is nagyot merjenek álmodni. A kiadványban egyébként még két fontos problémát is azonosítunk, amelyeket a már említett tényezőkkel együtt mélyebb elemzésben részesítünk majd. 

Fontos feltétel a szemléletváltás

Most, hogy említést tettünk a legégetőbb problémákról, itt az ideje ismertetni a potenciális megoldásokat is. Mivel a mostani nehézségek forrása sok esetben egyszerűen a nőkkel szembeni előítéletekben rejlik, így a megoldáshoz is elsősorban ezek ledöntésére van szükség. 

A nők helyzetének javítása ne egy marketing kezdeményezés legyen, hanem olyan törekvés, amit valódi tartalommal töltenek meg a vállalatok. Kezeljük rugalmasan a női (és ha már itt tartunk férfi szakemberek) szerepkörét. Skatulyákba helyezni és korlátok közé szorítani senkit nem érdemes, ehelyett támogassunk mindenkit abban, hogy az érdeklődését képező területen nemtől függetlenül alkosson maradandót. 

A Fintech Sparks – Women in Finance teljes anyaga elérhető lesz november 29-én , itt a fintech.hu-n azoknak. Itt várjuk majd azokat, akik tenni szeretnének valamit egy egyenlőbb és igazságosabb pénzügyi szektorért.

(Borító: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.