A német bankok elkezdtek nyitni a kriptovaluták felé

Németország negyedik legnagyobb bankja, a Commerzbank digitális eszköz engedélyt kérvényezett a német pénzügyi felügyelettől. Eddig 25-ből csak 4 kérelem részesült pozitív elbírálásban. Érdekes lesz megfigyelni, hogy mire jut az inkumbens.

Elsősorban intézményi klientúrájának fog kriptovaluta-szolgáltatásokat nyújtani a Commerzbank. Az engedélykérelem alapján kriptovaluta-megőrzés és -kereskedés várható az inkumbens banktól. Amennyiben sikeresen bevezetésre kerülnek ezek a szolgáltatások, akkor az Egyesült Államok mellett Európában is egyre több intézményi befektető kezdhet nyitni a kriptovaluták felé.

A Commerzbank korábban sem zárkózott el a digitális eszközök világától. Legutóbbi pénzügyi jelentései alapján a bank már 2018 óta rendelkezik érdekeltséggel különböző blockchain projektekben. Tavaly például a Deutsche Börsével és a 360X-szel egy közös kereskedési felületen kezdtek el dolgozni. A felület az akkori tervek alapján egy blockchain alapú piactér lenne, melyen hagyományos eszközökkel, mint például műtárgyakkal és ingatlanokkal lehetne kereskedni. Azért ezekre az eszközökre esett a választás, mert illikviditási problémáikat hatékonyan lehet kezelni blockchain megoldások segítségével.

Érdemes lesz követni, hogy vajon siker koronázza-e a Commerzbank törekvéseit. A kriptovaluta-megőrzés és -kereskedés 2020 óta engedélyköteles Németországban. Tavaly júniusban a Coinbase volt az első vállalat, amely megkapta engedélyét. Annak ellenére, hogy a szabályozás szigorúnak tűnhet, Németország újonnan a leginkább kriptobarát országnak lett nyilvánítva a Coincub által. Az első helyet többek között a kriptovaluta-kibocsátások, a csalási esetek elterjedtsége és az elérhető szolgáltatások alapján kapta meg az ország.

Forrás: Blockworks, Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.