A Mastercard engedélyt kapott a Kínai Népi Banktól (PBOC), hogy megkezdje hivatalos előkészületeit a belföldi bankkártya-elszámoló intézmény felállításához.

Évek óta keményen küzdöttek azért, hogy beléphessenek Kína 27 milliárd dolláros fizetési piacára. 2015 júniusában Kína enyhítette az engedélyek megszerzésére vonatkozó korlátozásokat.

Kína és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi megállapodás részét képezi szabályozási akadályok legújabb enyhítése, amely 90 napos jóváhagyási ciklust ígért a Visa, a Mastercard és az American Express által benyújtott kérelmeknek.

Ajay Banga, a Mastercard elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott: „Kína kulcsfontosságú piac számunkra, ezáltal elkötelezettek vagyunk, hogy biztonságos, befogadó és zavartalan működésű fizetési ökoszisztémát alakítsunk ki a kínai fogyasztók és vállalkozások számára. Emellett arra is koncentrálunk, hogy a kínai kormánnyal és a helyi partnerekkel együtt dolgozva teljes fizetési infrastruktúrát fejlesszünk ki.

Az amerikai kártyarendszereknek éles csatát kell vívniuk annak érdekében, hogy megnyerjék a kínai fogyasztókat és kereskedőket. Az országban jelenleg több, mint 8 milliárd kártya van forgalomban, amelyek között élen járnak a hazai tech óriások, mint az Alibaba és a TenCent, akik tavaly indították el mobil alkalmazásuk legújabb verzióját, amely a Kínába érkező külföldi látogatók számára készült.

 

Forrás: Finextra

 

Visnyei Zsófi