Az új-zélandi buy now, pay later szolgáltató, a Laybuy Nagy-Britanniában is piacra dobja digitális BNPL kártyáját, ezáltal lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy boltokban is vásárolhassanak vele mindössze egy érintéssel a telefonjukon. Az ügyfelek a Laybuy appon keresztül tudják feltölteni a kártyát okoseszközük digitális pénztárcájába, majd egy érintéssel fizethetnek a kasszánál, végül hat heti részletben, kamatmentesen törleszthetik a vásárlás összegét.

A szolgáltatás először azon kereskedőknél lesz elérhető, akik partneri kapcsolatban állnak a Laybuy-jal, de a terv egyértelműen az, hogy „a közeli jövőben” minden kereskedőnél igénybe vehető legyen a fizetés ezen formája. Gary Rohloff, a Laybuy ügyvezető igazgatója azt mondta: „Ügyfeleink túlnyomó többsége nem szereti használni a hitelkártyáját és sokan kérdezték meg tőlünk, hogyan vehetnék igénybe a Laybuy előnyeit a boltokban is. Sőt, a bolti vásárláshoz visszatérni készülő ügyfeleink 86%-a kifejezetten kérte, hogy a Laybuy [virtuális kártyája] a boltokban is használható legyen, mi pedig most meg is valósítjuk mindezt.”

A Laybuy egyébként a múlt hónapban meleg helyzetbe került, az Advertising Standards Authority ugyanis figyelmeztette a vállalatot, mivel egyik reklámjukban azt állították, hogy az ügyfelek hitelképességének általuk végzett ellenőrzései nem befolyásolják az ügyfelek hitelbesorolását. A vizsgálatra egy csalódott ügyfél kifejezett kérésére került sor, akinek saját bevallása szerint csökkent a hitelbesorolása a Laybuy által végrehajtott hitelképességi ellenőrzést követően.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond