A HP korábbi vezetőjével erősít a Mastercard

A Mastercard azonnali kezdéssel felvette Ellen Jackowskit a vállalat új fenntarthatósági igazgatójának. Új szerepében Jackowskitól elvárják, hogy tovább integrálja a Mastercard  környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) stratégiáját a szervezetbe.

„Örömmel üdvözöljük Ellent az új fenntarthatósági vezetőnkként,” – mondta Mike Froman, a Mastercard alelnöke és stratégiai növekedésért felelős elnöke a cég sajtóközleményében. „Széles körben az ESG vezetőjének és innovátorának tekintik, és nagyon várjuk, hogy a vállalaton belüli partnerekkel együtt dolgozzon azon, hogy a Mastercardot ESG-re irányuló erőfeszítéseink következő szintjére emelje.”

Jackowski a HP-nél töltött ideje alatt is hasonló feladatkörrel rendelkezett, hisz ott az éghajlatváltozással, az emberi jogokkal és a digitális egyenlőséggel kapcsolatos programok kidolgozásán és megvalósításán dolgozott.

Pályafutása során Jackowski számos vezetői és tanácsadói szerepet töltött be; többek között a Cambridge-i Egyetemen a Walesi herceg üzleti és fenntarthatósági programjának oktatójaként is dolgozott, de jelenleg az Ocean Plastics Leadership Network tanácsadó testületének tagja, a Világgazdasági Fórum Champions for Nature közösségének helyettes tanácsadója is.

„Nagyon hiszek abban, hogy a tetteknek sokkal nagyobb súlya van, mint a szavaknak” – mondta Jackowski. „A Mastercard az elmúlt évek során megmutatta, mennyire komolyan veszi kötelezettségvállalásait. Izgatott vagyok, hogy egy olyan csapathoz csatlakozhatok, amely egy igazságosabb és befogadóbb világot teremt.”

Urbán Anikó 

Forrás: pymnts

Borító: Freepik

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.