A gyerekek az új célközönség a banki alkalmazásokban

Három amerikai fintech vállalkozás is gyerekeknek, illetve fiataloknak szóló banki termékeket kínál.  A Greenlight, Step és Current összesen 580 millió dollárnyi befektetést gyűjtöttek erre a célra. A befektetők között ott van a JPMorgan, a Stripe és olyan magánemberek, mint Will Smith vagy épp Jared Leto.

Gyorsan fejlődik a piac, hiszen az elmúlt években rengeteg fintech indult el kifejezetten gyerekeknek szóló termékkel, de sok más, már működő fintech is jelentős erőforrásokat fordított a fiatal- vagy kiskorú ügyfelek megszólítására. A kínálat nagymértékben különbözik, az egyszerű betéti kártyáktól kezdve, a szülői felügyeletet biztosító számlákon át, egészen az oktatási szolgáltatásokig.

A Greenlight, a Current és a Step mind klasszikus bankkártya szolgáltatásokkal kezdtek. Azóta ezeket a kártyákat további funkciókkal vértezték fel – bár némelyik még a bevezetés korai szakaszában van.

A négyéves Greenlight lehetővé teszi a szülők számára, hogy automatikus juttatásokat kapcsoljanak gyermekük számlájához. A fizetős verzióban a gyerekek január óta „oktatási platformon” keresztül tanulhatnak és fektethetnek be.

A Current most ingyenes folyószámlahiteleket, automatizált megtakarításokat, cashback és pénzkezelési lehetőséget kínál tizenéveseknek. Két évvel ezelőtt még náluk is a felnőtteken volt a hangsúly. Legfrissebb befektetésével pedig a kriptovaluta térben rejlő lehetőségeket keresi.

A Step a három szereplő közül a legfiatalabb, szintén kínál jutalmazási rendszert és „pozitív hiteltörténet” felépítésének lehetőségét. A TikTok sztárja, Charli D’Amelio a Step egyik befektetője, aki a fintech szolgáltatást 13-18 éves követőtáborának népszerűsíti.

Az biztos, hogy a fiatalok széles körére jellemző pénzügyi tudatossági hiányosságok globális szinten rejt lehetőséget. Egy magánkézben lévő fintech pedig sokkal gyorsabban megoldja ezt a problémát, mint az iskolák és a kormányok.

Ez a cikk a RowanHill Digital hírlevelében található. A hírlevélre itt tudsz feliratkozni. A cikk eredeti forrása: RowanHill Digital Fintech Hírlevél.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.