A Credit Suisse 1000 informatikust vesz fel Indiában

A Credit Suisse idén több mint 1000 informatikus felvételét tervezi Indiában, ezzel tovább erősíti az ország banktechnológiai központként betöltött státuszát.

Az új alkalmazottak olyan fejlesztők és mérnökök lesznek, akik kiemelkedő képességekkel rendelkeznek többek között a kiberbiztonság, az adatelemzés, a felhőtechnológia, az API fejlesztés, a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia területén.

A felvételi folyamat a Credit Suisse indiai növekedési stratégiájának része, amelynek során a bank már 2000 informatikust vett fel az elmúlt három évben.

John Burns, a bank indiai IT vezetője elmondása szerint az ország jelenleg a bank informatikusainak közel 25%-át adja, és egyben itt rendelkezik a legnagyobb létszámú munkavállalói bázissal.

“Indiai informatikai jelenlétünk növekedésének érdekében úgy gondoljuk, hogy megfelelő lépés az alkalmazottaink felhatalmazása a globális IT folyamataink vezetésére és az innovatív megoldások használatának ösztönzésére. Ez növeli az értékteremtést és a termelékenységet a bank számára” – mondja. “A világjárvány számos területen felgyorsította a digitális funkciók használatát. A mi folyamatainkba is hatékonyan adoptáltunk különböző, távoli kommunikációt és csapatmunkát elősegítő eszközt, amely zökkenőmentes átállást tett lehetővé az otthoni munkavégzésre, és támogatólag hat a különböző földrészeken dolgozó csapatok esetében is.”

Forrás: finextra

Budai Zsombor

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.