A Google szerdán jelentette be új Google Pay verzióját, amellyel az amerikai challenger bankokkal szeretné felvenni a versenyt.
A napokban Magyarországon is elindított szolgáltatástól sokat várnak az elemzők, mivel a Google keresési algoritmusai bekerülnek ezáltal a pénzügyeinkbe. Az alkalmazásnak három fő képernyője van, a “Felfedezés” amely jelenleg különböző cash-back lehetőségeket biztosít nagy amerikai kerskedőknél, a “Fizetés”, amely peer-to-peer fizetéseket tesz lehetővé, valamint a “Betekintés”, amelynek segítségével tranzakcióink között kereshetünk a Google intelligens keresőjével.

A Google továbbá bejelentette, hogy 2021-től 11 amerikai bankkal  indítja el Plex számláit, amelyek egy havidíjakat, és tranzakció díjakat nélkülöző, mobile-first elven működő számla. A Google úgy kommentálta a helyzetet, hogy ők csak a technológiai keretrendszert nyújtják, miközben a banki szolgáltatások a partner bankoktól érkeznek. Ez az innovatív szolgáltatástípus részben előrevetíti a következő évek pénzügyi trendjeit: várhatóan a pénzügyi piacokat már nem csak a diszruptív fintech szereplők fogják felpezsdíteni, hanem a technológiai vállalatok is egyre nagyobb szerepet kaphatnak. A szolgáltatásnak Európában is nagy sikere lehet, és a PSD2 biztosította jogi környezet lehetővé is teszi a Google számára, hogy az amerikai modellel megegyező, Euró alapú banki szolgáltatást vezessen be, európai partnerek segítségével.

Forrás: YahooFinance

Juhász Benedek