A Binance 200 millió dollárt fektet a Forbesba

Találkozik a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje és a világ egyik legismertebb üzleti lapja. A Binance 200 millió dollárt fektet a Forbesba. A hír abból a szempontból is érdekes, hogy tavaly a felek még perben álltak egy cikk miatt, ami a Binance vállalati szerkezetét pedzegette.

A Forbes már jó ideje azon dolgozik, hogy egy speciális rendeltetésű akvizíciós céggel (SPAC) összeolvadva lépjen tőzsdére. Az ügylet támogatására korábban 400 millió dollárnyi külső tőke gyűlt össze. A SPAC összeolvadásokat és a média szektort övező szkepticizmus miatt azonban számos intézményi szereplő visszalépett a befektetéstől.

A Binance ezen vállalatok helyét veszi át, és ezáltal a Forbes két legnagyobb részvényesének egyikévé válhat. A kriptotőzsde két igazgatót is jelölhet a kilenc fős igazgatói tanácsba. Az üzleti befolyás ellenére azonban garantálják a szerkesztői függetlenséget.

Ha a befektetés, majd az összeolvadás is sikerrel halad, a Forbes részvényei a ’FRBS’ azonosító alatt kereskedhetnek a New York-i értéktőzsdén.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy ha számos intézményi befektető nem találta kifizetődőnek a Forbes támogatását, akkor a Binance miért vette át a helyüket. A kriptotőzsdénél úgy vélik, hogy a tartalomgyártásnak és a médiafelületeknek óriási szerepe lesz a Web 3.0 kezdeményezések népszerűsítésében. A Web 3.0 blockchain alapú, decentralizált internetes megoldások gyűjtőneve. Egyre több piaci szereplő helyez nagy hangsúlyt a területre a kriptoszektoron belül és azon kívül is. A Forbes 150 millió, üzleti fejlemények iránt érdeklődő embert ér el, így valóban segítségére válhat a Binance-nek.

Forrás: CNBC, Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.