A befektetés és közösségi média találkozása

Kilenc hónappal magvető finanszírozási fordulója után újabb befektetéshez jutott a Shares. A Series A forduló 40 millió dollárt hozott, így már 50 millió dollárnyi külső privát tőke van a startupban.

A Shares egy olyan befektetési platform, amely közösségi média elemekkel színesíti a felhasználói élményt. Az alapvető részvényvásárláson és eladáson túl a felhasználók felvehetik a kapcsolatot barátaikkal és családtagjaikkal a felületen.

Egy hírfolyamon lehet követni az ismerősök befektetéseinek alakulását. A felhasználók reakciókat és hozzászólásokat is fűzhetnek egy-egy eladáshoz vagy vásárláshoz. Ezáltal érdemi eszmecserét folytathatnak, valamint saját befektetéseiket is alakíthatják ismerősi körük véleményei alapján.

A közösségi aspektust erősíti a lehetőség, hogy a felhasználók csoportos beszélgetéseket indítsanak. Míg a hírfolyamokat sokan nem szeretik kommentek áradatával ellepni, a csoportos beszélgetés lehetőséget ad a folyamatos kommunikációra.

A többi kereskedési fintech startuphoz hasonlóan a Shares is egy letisztult mobilalkalmazással rendelkezik, valamint nem számol fel kereskedési díjat. Emellett töredékes részvénykereskedést is kínál a platform, már 1 fonttól megkezdhetik a felhasználók a befektetést. Ebben az Alpaca Securities segíti a startupot, mint bróker.

A Shares kiemelkedő mértékben növekszik. Kilenc hónap alatt két tőkebevonási fordulót is tartottak. Jelenleg 130 embert alkalmaznak teljes állásban, valamint már három városban is van irodájuk – Londonban, Párizsban és Krakkóban.

Forrás: TechCrunch

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.