555 millió dollárt vont be a MoonPay

Lezárult a MoonPay Series A tőkebevonási fordulója, melynek során 555 millió dollárnyi tőkéhez jutott a kriptoszolgáltatások infrastruktúrájára specializálódott óriás. A Tiger Global Management és a Coatue vezette forduló végeztével 3,4 milliárd dollár lett a vállalat értékeltsége.

A MoonPay számos kriptoszolgáltató háttérfolyamataiban segédkezik, így tevékenysége kifejezetten diverzifikált a szektoron belül. Többek közt ügyfélazonosításban, csalásmegelőzésben, fizetésfeldolgozásban, licencszerzésben, likviditás biztosításában, valamint ökoszisztéma hitelesítésben is támogatja ügyfeleit.

A kevesebb, mint három éve alapított vállalat több, mint 160 országban teszi lehetővé a fiat pénzek kriptovalutákra váltását. Pontosabban több, mint 250 tárca, weboldal és alkalmazás háttérfolyamataiban vannak jelen, melyeken keresztül már 2 milliárd dollárnyi tranzakciót dolgoztak fel. Többek közt az NFT világ vezető szereplőjének, az OpenSea-nek a felületén is ők biztosítják a digitális eszközökkel való gyors és biztonságos kereskedést.

Ivan Soto-Wright, a MoonPay vezérigazgatója így nyilatkozott: „A célunk, hogy demokratizáljuk a kriptogazdaság elérhetőségét a megfelelő eszközök biztosításával, melyekkel a vállalkozások varázslatos felhasználói élményre invitálhatják az új felhasználókat. A küldetésünk, hogy segítségünkkel több milliárd ember is hozzáférhessen több ezer milliárd dollárnyi digitális vagyonhoz, a következő évtizedben és tovább is.”

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.