A KKV-kra specializálódott, alternatív kölcsönökkel foglalkozó Capify létrehozta saját 50 millió fontos alapját, mellyel kifejezetten a kisebb, a Covid okozta pénzügyi nehézségekbe került cégeknek szeretne segíteni abban, hogy könnyebb legyen az újbóli talpraállás, miután enyhülnek, majd végül teljesen megszűnnek a vírus okozta korlátozások.

A kölcsön minden olyan KKV számára elérhető lesz, akik megfelelnek a Capify jelenlegi profiljának, a legnagyobb lehívható összeg pedig akár 1 millió font is lehet. A hitelelbírálás minden esetben figyelembe veszi majd, hogy az egyes ágazatok milyen egyéni nehézségeken estek át az elmúlt egy évben, ráadásul a kölcsön akár olyan cégek számára is elérhető lesz, akik kénytelenek voltak teljesen felfüggeszteni a működésüket, de tervezik az újbóli nyitást a korlátozások enyhítése után.

John Rozenbroek, a cég hitelezési vezetője nyilatkozatában kiemelte, hogy a korlátozások lazítását követően a KKV-k várhatóan megnövekedett forgalommal és fogyasztói kereslettel számolhatnak majd, a Capify pedig mindent megtesz azért, hogy a hitelkonstrukciók gyors segítséget nyújtsanak az első lépések megtételében, mivel a banki kölcsönök jelenleg még a szokásosnál is nehezebben érhetőek el a kis méretű vállalkozások számára. Rozenbroek hozzátette még azt is, hogy igaz, az országok nagy része már biztosított valamilyen pénzügyi segélyt ezekben a szektorokban, de a Capify hisz abban, hogy ha adott lesz a lehetőség ezeknek a kis cégeknek, hogy további pénzügyi segítséget kaphassanak, akkor élni is fognak a hitel lehetőségével. Ráadásul egyre jobban körvonalazódik azoknak a szektoroknak és cégeknek a listája is, akik sajnos nem tudtak igényelni semmilyen állami támogatást, a Capify pedig kiemelt figyelmet fordít rájuk, hogy a lehető legtöbben megkapják az esélyt a Covid okozta válság átvészelésére és az újbóli talpraállásra.

Forrás: Altfi 

Horváth Tamás