50 millió dollárral száll be a Starling Bankba a Goldman Sachs

A Goldman Sachs Growth Equity növekedési tőkealap 50 millió dollárt fektetett a brit challenger bankba. A befektetés tovább hízlalja a bank márciusban bejelentett, 272 millió fontos Series D finanszírozási körét, amely a vállalat értékét 1,1 milliárd font fölé növelte. Ezzel az aktuális körben bevont összeg 322 millió fontra emelkedett.

A Starling mostanra több, mint 2 millió folyószámlával rendelkezik, ideértve nagyjából 350 ezer vállalati számlát. A kezelése alatt álló betétek mértéke egy év alatt 1 milliárd fontról 6 milliárd font fölé emelkedett, ami kiemelkedően gyors növekedést jelez. A neobankok közül a Starling volt tavaly az első, amely nyereséges hónapot jelenthetett be, az idei év végén pedig várhatóan első nyereséges évükről is beszámolhatnak majd.

Anne Boden, a Starling Bank alapítója és CEO-ja azt mondta: „Az, hogy sikerült egy újabb globális, nehézsúlyú pénzintézet támogatását kivívnunk, igazolja befektetőink érdeklődését, valamint a Starling Bankba vetett bizalom erősségét. A Goldman Sachs ismeretei értékesek lesznek számunkra a nagy-britanniai hitelezési tevékenységünk felskálázásában, az európai terjeszkedésben, valamint a várható akvizíciók során egyaránt.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.