2020 legjobban tőkésített fülöp-szigeteki fintechei 3. rész

Októberben írtunk a fülöp-szigeteki fintech világ felpezsdüléséről: jelenleg összesen 197 beazonosított szereplő tevékenykedik a piacon, összetételük is homogén: megtalálhatók többek között neobankok, átutalással foglalkozó startupok és hitelező cégek is. Most az idei év top tőkebevonásait vesszük számba.

Ayannah – 8 millió dollár

Az Annayah különféle digitális pénzügyi megoldásokat szolgáltat lakossági és vállalati ügyfelek számára egyaránt. A szolgáltatások négy fő termékvonalba sorolhatók: a Sendah Direct egy kiskereskedőknek szánt platform, amelynek segítségével az üzletekben számos pénzügyi tranzakció bonyolítható le a mobilegyenleg feltöltéstől az online ajándékkártyák kiváltásáig. Jelenleg 7000 végponttal rendelkeznek. A Sendah Better Way ajándék összegek átutalását teszi lehetővé, a célközönsége elsősorban a bevándorlókat foglalkoztató vállalkozások. A Sendah Remit egy online fizetési platform, a KayaCredit pedig egy mesterséges intelligenciával segített hitel scoring megoldás.

A vállalat eddig 8 millió dollárt vont be, és nemrég összeolvadt az Electronic Cash and Payment Solutions nevű, hasonló profilú indiai vállalattal, most pedig egy 30-50 millió dolláros tőkebevonást céloztak meg, melyet a világpiaci terjeszkedésükre fordíanak majd.

Acudeen Technologies – 6,5 millió dollár

A toplista utolsó tagja egy peer to peer piacteret üzemeltet, ahol a KKV szektor tagjai diszkonttal értékesíthetik le nem járt számláikat. Így a cégek hamarabb juthatnak forráshoz, nincs szükségük áthidaló hitelekre és egyéb forrásokra, a vevők pedig alacsony kockázattal gyors megtérülést érhetnek el.

Eddig egy 6 milliós és egy 500.000 dolláros tőkebevonási kört zártak, illetve 2018-ban lebonyolítottak egy 35 millió dolláros IPO-t, melyet saját blockchain alapú platformjuk fejlesztésére fordítanak.

Szerző: Suppan Márton

Forrás: Fintechnews.ph