1,2 milliárd ember személyes adataival bővült a dark web kínálata

[ad_1]2019. 11. 25.Gabriella Erdei

1,2 milliárd ember személyes és közösségi média adatai kerültek ki a dark webre – jelentette Bob Diachenko és Vinny Troia. A kutatók egy olyan adatsort találtak, amely nyitott és könnyen elérhető egy nem biztonságos kiszolgálón keresztül – írja a techstartups.com. A kiszivárgott adatok Kanada, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok állampolgárainak információit tartalmazzák.

Az adatok körülbelül 4 terabyte személyes információt és 1,2 milliárd rekordot jelentenek, így több száz millió ember adatai, otthoni és mobiltelefon-száma, kapcsolódó közösségi média profilja – mint például a Facebook, a Twitter, a LinkedIn és a Github, a LinkedIn – érhető el. Érzékeny információk, például jelszavak, hitelkártya-számok vagy társadalombiztosítási számok nem kerültek ki.

“Ez az első alkalom, amikor ezeket a közösségi média profilokat összegyűjtötték és egyesítették a felhasználói profil információkkal egy ilyen méretű adatbázisban” – nyilatkozta Vinny Troia. Az adatszivárgást egyedivé teszi, hogy olyan adatkészleteket tartalmaz, amelyek valószínűleg 2 különböző adatgazdagító cégtől származnak.[ad_2]

Source link

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.