A brit fizetési hálózat 11 millió font külső tőkét vont be aktuális finanszírozási körében, melyben részt vett az Alan Howard brit alapkezelő, illetve korábbi és jelenlegi partnerek a Goldman Sachstól a Fintech Collective-en át a Nydig. A Lightning Network hálózatra épülő Bottlepay app megkönnyíti a különböző recurring (visszatérő, havonta ismétlődő) fizetések és mikrotranzakció lebonyolítását valósidejű tranzakciókkal hagyományos devizákban és bitcoinban egyaránt, illetve social media integrációval is segíti ügyfeleit.

A cég termékének béta verziója több, mint 20 ezer felhasználóra tett szert bárminemű marketing tevékenység nélkül, elsősorban annak köszönhetően, hogy a Bottlepay első helyre került a Crunchbase Bitcoin startupok rangsorában. A cég állítása szerint a frissen bevont forrásokat (amelyeknek köszönhetően a vállalat értéke elérte az 51 millió fontot) a csapat bővítésére, a funkcionalitások fejlesztésére, valamint a szolgáltatás földrajzi elérhetőségének növelésére fogják használni az előttünk álló évben.

Mark Webster, a Bottlepay CEO-ja azt mondta: „A fizetési ökoszisztéma hatalmas változásokon megy keresztül, ahogy a készpénzmentes társadalom irányába haladunk. A mai fogyasztó ingyen és könnyen akar tranzakciókat végrehajtani, a hagyományos banki korlátok nélkül. Úgy gondoljuk, hogy ezzel a tőkeinjekcióval képesek lehetünk arra, hogy egy vezető céget építsünk ebben a rendkívül gyorsan növekvő térben, ami lehetővé teszi majd az embereknek, hogy a számukra ideális módon indítsanak és fogadjanak tranzakciókat, valamint költsék el pénzüket.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond