Pénzügyi alkalmazással oktatják a gyerekeket

A Verity egy családi banki és pénzügyi ismereteket nyújtó alkalmazás, amely előre fizetett kártyákat kínál a gyerekek számára. A 18 hónapos fejlesztést követően a szolgáltatás hivatalosan is elindult az Egyesült Arab Emírségekben.

Tavaly novemberben már várólistát is nyitottak a Verityhez egy 800 ezer dolláros előfinanszírozási kört követően. Ekkor még úgy tűnt, hogy 2021 negyedik negyedévében elindulhat az alkalmazás. Végül a legutóbbi áthidaló kört követően – a teljes összeg 1,2 millió dollárt tesz ki – a Verity mostanra elindult.

„Számos külső tényező határozta meg, hogy mikor indulhatunk. A fiataloknak szóló banki szolgáltatások, és különösen az a fajta átfogó platform, amelyet a Veritynél építettünk, még viszonylag kialakulóban van a Közel-Keleten. Egy olyan alkalmazást kombináltunk, amely összekapcsolja és bevonja az egész családot virtuális és fizikai kártyákkal. Ezek lehetővé teszik a gyerekek és tizenévesek számára, hogy magukévá tegyék kiadásaikat – ezt korábban még nem tette meg független fintech startup” – magyarázta a cég szóvivője.

Mit tud az alkalmazás?

A Verity alkalmazás és a prepaid kártya lehetővé teszi, hogy a gyerekek nyolc éves koruktól elkezdjék fejleszteni pénzügyi készségeiket. A szülők irányítják a teljes családi fiókot, miközben minden gyermeknek lehetőséget adnak profil létrehozására és kezelésére. A digitális pénztárcát közvetlenül a bankszámlájukról tölthetik fel, majd a család minden egyes felhasználójának meghatározott összeget utalhatnak ki előre ütemezett havi vagy heti juttatással, vagy egyszeri átutalással.

A gyerekeknek lehetőségük van pénzt „keresni” a szüleik által meghatározott házimunkák és feladatok elvégzésével. 

Miután megkapták a pénzüket, dönteniük kell, hogy mennyivel szeretnének hozzájárulni személyes vagy családi megtakarítási célokhoz, ügyekhez vagy jótékonysági kezdeményezésekhez.

A szülők a gyerekek minden tevékenységére rálátnak

A Verity összefogott a Visával és egy banking-as-a-service (BaaS) szolgáltatóval, a NymCarddal, hogy elősegítse a digitális banki élményt és személyre szabott bankkártyákat állítson ki, amelyek teljesen integráltak az alkalmazásba. A szülők teljes áttekintést kapnak a gyermekük által végrehajtott minden tranzakcióról, és valós idejű jelentéseket kapnak a családi és egyéni kiadásokról.

Illusztráció (Forrás: Depositphotos)

A Visa szerint a partnerség különösen fontos az Egyesült Arab Emírségekben, ahol a készpénzmentes társadalom egyre gyorsabban válik normává. A MENA térségben (a Közel-Keleten és Észak-Afrikában található országokban) a tranzakciók 69 százaléka várhatóan készpénzmentes lesz 2023-ra.

Alex McCrea, a Visa közép-európai, közel-keleti és afrikai stratégiai partnerségekért és vállalkozásokért felelős alelnöke szerint ahogy a fiatalok kezdenek belépni a munkaerőpiacra, kritikus fontosságú, hogy rendelkezzenek azokkal az ismeretekkel és eszközökkel, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy megalapozott és felelős pénzügyi döntéseket hozzanak. „Örömünkre szolgál, hogy a Verityvel együttműködve biztonságos, innovatív fizetési megoldásokat kínálunk a fiatalok és családjaik számára itt az Egyesült Arab Emírségekben, és örömmel támogatjuk terjeszkedésüket az egész régióban” – tette hozzá.

Növekedési tervek

A Verity további tőkéjét új alkalmazásfunkciók fejlesztésére és ügyfélszerzési tevékenységek elősegítésére fordítja, miközben elősegíti a vállalat új piacokra való terjeszkedését a MENA régióban.

A vállalat egy ajánlóprogramot is elindított. Ez lehetővé teszi a meglévő előfizetőknek, hogy meghívják barátaikat és családtagjaikat, hogy csatlakozzanak a platformhoz. Minden ilyen ajánlással érkező előfizető 20 emirátusi dirhamot (AED) kap, ahogy a meghívók is.

(Forrás: The Fintech Times)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.