Van, ahol már az arcunkkal is fizethetünk

Az azerbajdzsáni SmilePay megállapodást kötött az ország két nagy élelmiszer-kiskereskedőjével, hogy a vásárlók az arcukat használva vásárolják meg élelmiszereiket.

Kétségtelen, hogy a hagyományos fizetések már nincsenek versenyben, a biometrikus technológiák jelentősége is gyorsan növekszik a pénzügyi szektorban. Figyelembe véve a fizetési tér ezen dinamikáját, a SmilePay Azerbajdzsánban bevezette az arcfelismerő fizetést.

A SmilePay befektetést kapott az azerbajdzsáni felvásárlásokban élen járó PASHA Banktól, és partnerséget kapott az ország két legnagyobb élelmiszerbolt-láncától, a Bravo és az Araz Supermarketstől.

A projekt indulása óta egy hónap alatt több mint 3000 tranzakciót bonyolítottak le 418 felhasználótól. Az alkalmazást letöltő és abban regisztrált felhasználók teljes száma meghaladja a 2000-et.

A legfejlettebb arcfelismerő technológiát használó SmilePay alkalmazással a mindennapi élelmiszerbolt-látogatók eszköz- és készpénzmentes fizetést élvezhetnek. A zökkenőmentes fizetési élmény a végpontok közötti titkosítással gyors és biztonságos. A SmilePay ezt az utat választotta, hogy csökkentse a hitelkártyáktól, készpénztől és eszközöktől való függőséget.

„Arcfelismerő fizetési rendszerünk ideális körülmények között szinte abszolút pontossággal rendelkezik, 99,99 százalékos pontosságot és kevesebb mint fél másodperces észlelési sebességet ér el”

– nyilatkozta Seymur Rasulov, a SmilePay vezérigazgatója.

A SmilePay ambiciózus középtávú terjeszkedési tervei között szerepel Európára, Délkelet-Ázsiára és Közel-Keletre történő terjeszkedés 2023-ig.

„Jelenleg partnerségeket és egyéb lehetőségeket vizsgálunk, hogy Thaiföldre, az Egyesült Arab Emírségek felé, illetve Spanyolországba, Franciaországba, Németországba és Litvániába terjeszkedjünk” – egészítette ki Seymur Rasulov.

(Forrás: FF News)

(Borítókép: Gerd Altmann / Pixabay)

Urbán Anikó

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.