Újabb neobanki tőkebevonás Indiából

Nincs hiány mostanában az Indiából érkező neobanki sikerekben. A tavalyi év utolsó napjaiban a Jupiter vont be 86 millió dollárt, amivel 700 millió dollár fölé emelkedett a vállalat értéke. Ezt követték január első felében a Kaleidofin és a muvin tőkeemelései. Előbbi vállalat a bankolatlan indiai lakosokat, utóbbi a fiatalokat veszi célba szolgáltatásaival. Ezúttal a Niyo, India egyik vezető fintech cége hallatott magáról.

A Niyo egy neobank, ami a napokban zárta le 100 millió dolláros Series C tőkebevonási körét. A vállalat nagyjából négymillió ügyféllel rendelkezik, akiket banki és vagyonkezelési megoldásokkal szolgál ki. A termékek egy részét a Niyo banki engedéllyel rendelkező szereplőkkel együttműködésben kínálja az ügyfeleknek. Az alapvető banki megoldások elérése mellett a kliensek egyéni célok és preferenciák mentén fektethetnek be részvényekbe és kölcsönös befektetési alapokba. 

A Niyo február elején dobta piacra India első teljesen digitális fizetési számláját (salary account). Hamarosan személyi kölcsönökkel, hitelkártyákkal és beágyazott valuta átváltási szolgáltatásokkal bővül a termékpaletta. A friss tőkét további termékek fejlesztésére, új munkavállalók felvételére, a vállalat marketing tevékenységének fellendítésére és a disztribúciós lábnyom bővítésére fordítják majd. 

A Niyo vezérigazgatója lelkesedését fejezte ki, amiért az Accel és a Lightrock & Beams is befektettek a vállalatba. Vinay Bagri szerint a neobank célja továbbra is az, hogy színvonalas digitális banki termékekkel szolgálja ki ügyfeleit. A társadalmi szerepvállalás fontosságát mutatja, hogy a Niyo ügyfelei között rengetegen bankolatlannak minősülnek. Kiszolgálásukkal a neobank nem csupán saját jövőjét egyengeti, de a térség lakosságának pénzügyi jólétét is aktívan előremozdítja. 

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.