A PumaPay Blockchain alapú protokollt épít, hogy reformálja a mindennapos pénzügyi tranzakciókat, azzal a figyelmeztetéssel, hogy a mai hitel- és betéti kártyák a gyors tempójú, globális gazdaságban már alkalmatlanok bizonyos célokra.

A PumaBay szolgáltatása egy ingyenes blockcain fizetési protokoll, amely a crypto-számlázást minden vállalkozás számára elérhetővé teszi.

A PumaPay azt állítja, hogy a rendszerében megvan minden ahhoz, hogy a crypto -pénznemeket átgondolhassák a mainstream használatba, és reformálják a kifizetések feldolgozását. A nyílt forráskódú PullPayment Protocoljuk lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy beleegyezésükkel pénzt vonjanak le az ügyfél számlájáról. Ez felváltja a régimódi módszereket, ahol a készpénz egy hosszú közvetítői körön megy keresztül egy költséges folyamat során, amely akár napokig is eltarthat. A PumaPay szerint a találmányuk hitelesebb, hatékonyabb, költséghatékonyabb, mint a jelenlegi megoldások és elég rugalmas ahhoz, hogy a kriptográfiai pénznemeket online és offline fizetési forrásként életképessé tegye.

A PumaPay nyílt forráskódú Pull Payment Protocolja egy átfogó blockchain megoldás, amely sokkal megbízhatóbbá, hatékonyabbá, rugalmasabbá, költséghatékonyabbá és skálázhatóbbá teszi a fizetési mechanizmusokat. A mai fizetési módokkal ellentétben, amelyek magukban foglalják a hitelkártyákat és a virtuális pénzeket, a Pull Payment Protocol kifejezetten a meglévő akadályok leküzdésére olyan eszközöket kínálnak, amelyek a vállalkozások és magánszemélyek számára a folyamatok megkönnyítésére irányulnak.

A PumaPay szerint kereskedők, akik a legtöbbet veszítik a kártyás fizetéseken. A kiskereskedők és a kisvállalkozások ugyanis többszörös díjakkal szembesülnek, esetenként akár 2 helyett 8 százalékkal is. Nemcsak, hogy ezek a díjak komoly kárt okoznak a kereskedő haszonkulcsain, de a PumaPay szerint a hosszú tranzakciós folyamatok hátrányosan befolyásolják a pénzforgalmat. A visszaterhelések egyre gyakoribbak a csalás és a veszteség miatt, ami pénzbírságot és ezáltal sok bizonytalanságot eredményez. A kereskedőknek folyamatosan kétségeik vannak afelől, hogy az értékesítésből származó pénz eléri-e a bankszámlájukat.

Annak ellenére, hogy a cryptovaluták és a blockchain az elmúlt években hatalmas fejlődést jelentenek, a PumaPay azzal érvel, hogy a jelenleg rendelkezésre álló crypto-payment megoldások egyike sem működik megfelelően ahhoz, hogy versenyezzen a nagy játékosokkal, például a Visa és a Mastercard kártyáival.

A PumaPay azt tervezi, hogy a kereskedőket segítve a platformot a modern fizetések gyakorlati szabványává teszi. “Már promótálja a protokollt, és korai tesztelői, alkalmazói is vannak, akik már használják a rendszert. Például a Fashion TV, a Rent24, a CCBill, a SegPay és más online kereskedők és fizetés processzorok több iparágban.

Forrás

Szilágyi Viktória