Új befektetési lehetőség indul a metaverzum iránt érdeklődőknek

Új befektetési alapot indít az Invesco. Az 1600 milliárd dollár eszközt kezelő globális vállalat egy aktívan kezelt alapon keresztül kínál befektetési lehetőséget az ügyfeleknek. Az alapban olyan vállalatokba fektetnek majd, akik meghatározó szereplői a metaverzum értékláncának. 

Az Invesco Metaverse Fundot Tony Roberts és James McDermottroe menedzselik majd, mindketten a vállalat ázsiai és fejlődő piaci csapatának tagjai. Roberts szerint az új alap érkezését a metaverzum növekedésével kapcsolatos kedvező előrejelzések inspirálták. 

„A becslések szerint 2030-ra a virtuális és kiterjesztett valóságok 1400 milliárd font értéket adhatnak hozzá a globális gazdasághoz”

– nyilatkozta Roberts.

„Egyre jobban értjük a metaverzum szerepét a szórakoztatóipar jövőjében, illetve látjuk, hogy az összekapcsolódás, amit kínál nagy valószínűséggel drasztikus hatással lesz olyan iparágakra is, mint az egészségügy, a logisztika, az oktatás és a sport. Azon leszünk, hogy gondosan összeválogatott, értéktudatos megközelítésünk segítségével megragadjuk ezeket a lehetőségeket.”

Az alap olyan kulcsterületre fókuszál majd, mint például

  • az operációs és számítógépes rendszerek,
  • hardverek és a metaverzum elérését szolgáló eszközök,
  • a mesterséges intelligencia alapú, magával ragadó platformok,
  • a blockchain,
  • a gazdaság digitalizációját segítő szolgáltatások és eszközök.

Az elképzelés tehát izgalmasnak mondható, de nem az Invesco az első szereplő ezen a fronton. Az Axa Investment Management, a Fidelity és a HSBC korábban meglátták a lehetőséget a metaverzumban.

(Forrás: Finextra)

(Borító: JESHOOTS.COM / Unsplash)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.