München lehet a titkos fintech fellegvár?

A német fintech iparban megüresedett álláshelyek elemzése azt mutatja meg, hogy mely  helyszíneken vannak gyorsan növekvő pénzügyi startupok. (A Frankfurt am Main banki metropolisa mindössze negyedik.) A fintech ipar egyre jelentősebb tényezővé válik a német munkaerőpiacon.

“München a titkos fintech paradicsom” –  1695 üres állás közül 784 Berlinben, 248 Münchenben, 106 Hamburgban, 87 Frankfurtban és 43 Düsseldorfban van meghirdetve. Noha Frankfurt minden bizonnyal továbbra is fontos hely a klasszikus pénzügyi ipar számára – különösen a Brexit után,  az utóbbi években a Comdirect tanulmányok városi rangsora meglepte a szerzőket.  München a vezető, Berlin mögötte a második helyen áll, messze Hamburg és Frankfurt előtt  Tény ugyanakkor, hogy a tanulmány a 2010 utáni időszakban alapított startupokra korlátozódik.

“Ennek eredményeként az eredeti fintechek, mint például a Münchenben vagy annak közelében székhellyel rendelkező Check24, Wirecard vagy Interhyp, még a rangsorban sem szerepeltek.”

Egyesek szerint “München a titkos fintech fellegvár

A meghirdetett pozíciók jól mutatják a területeket, amelyen a vizsgált startupok működnek. Főként technológiai szakértőket keresnek, IT és mérnöki munkatársakat (435), termékfejlesztési (195), valamint adat- és üzleti intelligenciában tapasztalt szakembereket (73) – ezek teszik ki az összes álláshirdetés több mint 40%-át. 

 

Forrás: munich-startup

 

Máté Evelyn

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.