Mobilfizetésen dolgozik együtt a Huawei és a Curve

A Huawei igyekszik megkerülni az amerikai korlátozásokat, melyek megtiltják a vállalatnak, hogy a Google Android szoftverét használják, így most érintésmentes fizetési funkcionalitással bővítik okostelefonjaikat a Curve jóvoltából. A londoni székhelyű Curve egy B2C szegmensben tevékenykedő fintech, amely kártya konszolidációs megoldásáról ismert, ami az ügyfelek minden fizetési kártyáját egy átfogó bankkártyában egyesíti.

Az európai Huawei felhasználóknak csupán le kell tölteniük a Curve Pay-t és már végezhetnek is mobilfizetéseket, amikre a Curve jóvoltából 1%-os cashback vonatkozik. Ennél is nagyobb kedvezmény, egész pontosan 5%-os cashback érhető el a Huawei online üzleteiben Csehországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban. A Huawei-jel kötött megállapodás egyébként erősen emlékeztet a Curve egy korábbi, a Samsunggal való ügyletére, amely lehetővé teszi a koreai vállalat számára, hogy a Google Pay szolgáltatást használja fizetési ökoszisztémájának részeként. 

A Huawei felhasználóknak mostantól egy digitális tárcájuk lesz, itt érik majd el az összes kártyájukat, valamint 360 fokos nézetet kapnak költéseikről. Az utóbbira vonazkozó elemzésekből hasznos konklúziókat vonhatnak be és saját büdzséket, valamint költési kereteket állíthatnak be. Ha bármikor úgy érzik, hogy nem az adott tranzakcióhoz megfelelő kártyával fizettek, a fizetéseket átmozgathatják a használt kártyáról egy másikra a Curve ‘Go Bank In Time’ (“Menj vissza az időben”) nevű funkciójának segítségével.

A Huawei Consumer Business Group mobilfizetési igazgatója, Jervis Su szerint kulcsfontosságú volt a megállapodás nyélbe ütése. “Mostantól van egy bizonyítottan jó, könnyen használható, kiterjedt funkcionalitású mobilfizetési megoldásunk, ami a felhasználók bankjának és kártyájának típusától függetlenül tökéletesen működik, ez pedig ideálissá teszi azt az Európa számos országában, szétszórtan jelenlévő Huawei ügyfelek számára. Ez kifejezetten jó hír a Huawei P50 és Nova 9 szériák felhasználóinak, akik máris elérhetik az appot és azonnal megkezdhetik az érintésmentes fizetések végrehajtását az NFC technológiának köszönhetően.”

A Huawei szoros helyzetének legnagyobb győztese tehát a Curve lett, amely a mostani megállapodás értelmében rengeteg felhasznál telefonjába kerül majd be a közeljövőben. A Curve átfogó kártyamegoldása ráadásul rengeteg előnnyel rendelkezik, így elképzelhető, hogy sokan a fintech állandó ügyfeleivé válnak majd idővel, látva a színvonalas értékajánlat által kínált előnyöket. A lépés azért is fontos, mert a Curve egyik legfontosabb ambíciója az idei évre az USA-beli terjeszkedés, ez a Huawei-jel kötött ügylet pedig garantálja, hogy a vállalat abban a tudatban fókuszálhat a tengerentúli piacra, hogy közben európai jelenlétük is erősödőben van.

Forrás: AltFi

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.