Metaverzumba fektet a JPMorgan

A JPMorgan folytatja a terjeszkedését a virtuális világban, befektet a Tiliába. Ez az a fizetési platform, ami eredetileg a Second Life online játék gazdaságának működtetésére készült.

A Tilia játék-, virtuális világ- és mobilalkalmazás-fejlesztők számára készült. A fizetési folyamatokat, a játékon belüli tranzakciókat, valamint az alkotóknak történő kifizetéseket kezeli. Mindezt a virtuális világon belüli tokenek fiat valutára, többek között dollárra történő átváltásával teszi lehetővé.

Az Egyesült Államokban pénzátutalási engedéllyel rendelkező cég már számos virtuális világgal és metaverzummal, online játékkal és NFT-piactérrel dolgozik együtt – beleértve a Second Life-ot, az Uplandet, valamint az Avatust.

A befektetés mellett a Tilia a JPMorgan Payments-szel, a bank fizetési üzletágával is együtt fog dolgozni. Közös munkájuk célja az lesz, hogy fejlesszék a bank jelenlegi, fizetés feldolgozási képességeit; beleértve a fizetési és kifizetési módszerek bővítését, valamint a kifizetési pénznemek és a támogatási szolgáltatások bővítését.

,,Úgy gondoljuk, hogy a kontextusba épített kereskedelem – például a játékokon belüli virtuális gazdaságok és a virtuális világok – olyan terület, amely tökéletesen alkalmas arra, hogy az innovatív fizetési megoldások kritikus szerepet töltsenek be az elkövetkező években.”

– nyilatkozta Drew Soinski, a JPMorgan Payments fizetési igazgatója.

A bank nagyon közelről figyeli a metaverzum fejlődését. Még év elején adott ki egy jelentést, amely szerint a metaverzum évente akár ezer milliárd dollár bevételt is termelhet. Elköteleződése jeléül még egy saját várószobát is létrehozott a Decentraland platformján, ami viszont nem feltétlenül a legjobb példája a bankok metaverzum húzásainak.

(Forrás: Finextra)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.